Gün geçmiyor ki telefon dolandırıcıları bir kişiyi daha ağına düşürmesin. Dolandırıcıların bu seferki kurbanı 70 yaşındaki Nejat Hüsnü Bozkurt'tu. Bozkurt üç ayrı bankadan toplam 269 bin lira kredi çekip dolandırıcıların ilettiği hesaba aktardı.

Türkiye genelinde telefon dolandırıcılığından mağdur olan insan sayısı ne yazık ki çok fazla. Yaşlısından gencine, kadınından erkeğine, emeklisinden çalışanına farklı farklı pek çok mağduriyete rastlamak mümkün.

Dolandırıcıların son mağdurlarından biri Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan emekli 70 yaşındaki Nejat Hüsnü Bozkurt. Telefondan kendisini arayan sözde polisin “Altı aydır gizli operasyon içindeyiz, senden yardım istiyoruz” yalanına inanan Bozkurt üç ayrı bankadan kredi çekip bir araya getirdiği 269 bin lirayı dolandırıcıların söylediği hesaba aktardı. Dolandırıldığını sonradan fark eden Bozkurt şikayetçi oldu.

Nejat Hüsnü Bozkurt 18 Temmuz’da saat 12.00 sıralarında cep telefonundan arandı. Telefonda polis olduğunu söyleyen kişi Bozkurt’a kimliğinin kullanılarak banka hesabından para çekildiğini ve kendilerinin de durumu çözmek için operasyon düzenleyeceklerini söyledi.

Her gün yeni dolandırıcı şebeke: Cinsel içerikli ilaçla başladılar, 80 milyon kişinin verilerini sattılar

Bozkurt’tan kredi çekip istedikleri parayı ilettiği hesaplara göndermesini isteyen dolandırıcı güvenlik güçleri adına konuştuğunu söyledi. Bir operasyon yönettiğini söyleyen dolandırıcıya inanan Bozkurt üç farklı kredi çekip toplam 269 bin lirayı kendisine iletilen hesaba yolladı.

Bir süre geçtikten sonra dolandırıldığını anlayan Bozkurt Alanya Jandarma Komutanlığı’na gidip şikayetçi oldu. Burada ifadesi alınan Bozkurt dolandırıcıların yönlendirmesiyle yaptığı para transferlerinin dekontlarını bankalardan alıp jandarmaya teslim etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

’70 yaşında bir insanım ve sadece emekli maaşımla geçiniyorum’

Bozkurt yaptığı telefon görüşmesini şöyle anlattı:

“Telefonum çaldı, beni arayan kişi devletin güvenlik gücü olduğunu söyledi. 6 aydır gizli operasyon içerisinde olduklarını ve benden yardım istediklerini belirtti. Devletimize yardımcı olmak maksadıyla ne yapabileceğimi sordum. Kendisi, devletin güvenlik gücü olduğunu ve gizli operasyon içerisinde olduklarını iddia etti. Bu şekilde beni kandırdı. Emekli maaşımı aldığım bankadan 100 bin lira kredi çektim ve diğer bankadaki hesabıma aktardım. Oradan, verdiği IBAN numarasına parayı transfer ettim. Daha sonra başka bir bankadaki hesaplarımı aktif hale getirerek 140 bin ve 53 bin lira daha kredi çektim. Toplamda 269 bin lirayı dolandırıcının verdiği IBAN numarasına aktardım. Dolandırıldığımı anladığımda jandarmaya koştum, ifademi verdim ve dekontları teslim ettim. 70 yaşında bir insanım ve sadece emekli maaşımla geçiniyorum.”

25 ilin polisini peşine takan ‘bin bir sesli’ dolandırıcı yakalandı: Hak ettikleri için dolandırıyorum