Adana'da belgeleri eksik aracının trafikten men edilmesine sinirlenen sürücü, kendini minibüse kilitleyip ateşe verdi. Trafik kontrolü bir anda kurtarma operasyonuna dönüştü.

Adana’da sıradan bir trafik kontrolü sürpriz bir direnişle tam anlamıyla ‘alev aldı’. Dün sabah saatlerinde Seyhan’da D-400 karayolunda denetim yapan trafik ekipleri 47 yaşındaki sürücü Muhammet P.’nin kullandığı servis minibüsünü durdurdu. Ne var ki bu sıradan bir kontrol olmayacaktı.

Polis Muhammet P.’nin minibüsünün belgelerinin eksik olduğu görüp aracı trafikten men etmeye karar verdi. Ve her şey değişti. Muhammet P..karar karşısında büyük bir öfkeye kapıldı ve beklenmedik bir hamle yaptı: Aracın içine kendisini kilitleyip minibüsü ateşe verdi. Alevler hızla aracı sardı, çevredekiler ve polisler şaşkınlık içinde olan biteni izliyordu.

Yangın büyürken polis ekipleri harekete geçti. Kapıyı açmayı başaran ekipler Muhammet P.’yi yaralı halde araçtan çıkardı. Minibüsü kaplayan alevler çevredekilerin yangın tüpleriyle yaptığı müdahaleyle kontrol altına alındı.

Olayın ardından Muhammet P. gözaltına alındı ve Şakirpaşa Polis Merkezi’ne götürüldü.