Türkiye 19 yaşındaki iki kadının Semih Çelik tarafından canice katledilmesine ağlarken kadına yönelik erkek şiddeti haberleri gelmeye devam ediyor.

Türkiye, Semih Çelik tarafından canice katledilen 19 yaşlarındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil adlı kadınlara ağlıyor. Ancak kadına karşı erkek şiddeti yaşanmaya devam ediyor.

İkbal Uzuner’in parçalanıp Ayşenur Halil’in boğazının kesilerek katledilmesinin ardından sosyal medyada ve sokaklarda yurttaşlar tepkilerini dile getirdi.

Cinayetlerden sonra sosyal medyada birçok kullanıcı toplum sağlığının artık dayanılmaz bir hale geldiğini, cezasızlığın artmasıyla canilerin, katliamların da sayısının arttığını ifade etti.

Semih Çelik’in 19 yaşında 5 kez hastaneye yatırılmasına rağmen salıverilmesinin, şikayetlere rağmen sokakta elini kolunu sallayarak gezmesinin iki genç kadının katliamına sebep olduğuna dikkat çekildi.

Cinayetlere karşı hep bir ağızdan tepki gösterilirken başta Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri de “Kadına ve çocuğa dokunma” etiketiyle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Kadınlar surların önünde haykırdı

Bugün ise Kadın Meclisleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve çok sayıda kadın Semih Çelik’in, Ayşenur Halil’i Eyüpsultan’da öldürdükten yarım saat sonra İkbal Uzuner’i katlettiği yer olan tarihi Edirnekapı Surları’nda eylem düzenledi.

Çok sayıda kadın örgütü surların altında buluşarak, kadınlara yönelik gittikçe artan vahşete “Bakanlık aç gözünü, kadınlar burada öldürüldü” sloganıyla tepki gösterdi.

Eylem sırasında “Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız” yazılı pankartlar açıldı, “Bakanlık aç gözünü, kadınlar burada öldürüldü”, “Bu ülkenin İkbal’i yok” dövizleri taşındı. “Şiddet cezasız kalmayacak”, “Failler cezasız kalmayacak”, “AK Parti seyretme yasayı uygula”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları atıldı. Eylemde 6284 sayılı kanunun uygulanması çağrısı yapıldı. Yüzlerce yıllık tarihi surların artık kadın cinayetiyle anılacağının da vurgulandığı eylem sırasında, “Kadınlara lazım olan aile değil eşitliktir” denildi.

Kadınların eyleminde açılan dövizler…

Uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi tekme tokat saldırdı

Kadın cinayetlerine sosyal medyadan ve sokaktan büyük bir sesle tepki gösterilirken şiddet olaylarının ise devam ettiği görüldü.

İstanbul Silivri’de boşanma aşamasındaki kocasıyla buluşan kadın, çocuğunun yanında dövüldü. Çevredekiler ise o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmekle kaldı.

Kızı S.G. ile buluşmaya giden Simge Karakiraz, uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi tarafından dövüldü. Kızının bağırışlarına aldırış etmeyen saldırgan, eşine tokat ve tekme attı.

Olay sonrası karakola giderek şikayetçi olan simge Karakiraz, polis eşliğinde Silivri Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılırken polis ekiplerinin saldırgan Birkan Karakiraz’ı yakalamaya yönelik çalışmaları sürüyor.

Türkiye’yi yasa boğan cinayetler

İstanbul’da 19 yaşındaki Semih Çelik, cuma günü saat 15:30 sıralarında önce Eyüpsultan’daki ailesinin evinde okul arkadaşı olan 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i bıçaklayarak öldürdü.

Evde kimse yoktu çünkü ailesi kız kardeşini üniversiteye götürmek üzere şehir dışına çıkmıştı. Semih Çelik, hiçbir şey olmamış gibi evden çıktı ve yarım saat sonra da eski sevgilisi olduğu iddia edilen yine 19 yaşındaki İkbal Uzuner’le Fatih’te buluştu.

İkbal Uzuner’i bıçak zoruyla Edirnekapı surlarına çıkaran Semih Çelik, kadını burada öldürüp parçalara ayırdı. Çelik kadının başını surlardan atan katil daha sonra iple kendini burada asmaya çalıştı ama başaramadı, düşüp öldü.

Katil Semih belki de bu cinayetleri daha önceden planlamıştı. Çünkü evinde arama yapan ekipler, içinde kara kalemle çizilmiş parçalanmış insan figürleri olan bir defter buldu. Katilin, poliste 3 suç kaydı da vardı. Ayrıca Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Eyüp Ruh Sağlığı Merkezi ve Cerrahpaşa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavi görmüştü.

Semih Çelik’in beş kere yatırıldığı hastaneden nasıl taburcu edildiği bilinmiyor.

İki genç kadını katleden caninin komşuları konuştu: ‘İnsan sevmeyen bir tipti’