Kızıllar Köyü muhtarı Musa Tuğrul, katıldığı düğünde yaşları yedi, 11 ve 14 olan üç çocuğu silahla yaraladı. Tuğrul görevden alınırken yaralanan çocuklar kaldırıldıkları hastaneden tedavi sonrası taburcu edildiler.

Türkiye genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi organizasyonlar sırasında  ateşli silahlarla havaya ateş açılması nedeniyle, yaralama ve ölüm olaylarının meydana geldiği haberlere rastlamak ne yazık ki kuvvetle muhtemel.

Düğünde havaya açılan silah yüzünden bu kez de üç çocuk yaralandı. Burdur’da Çavdır ilçesi Kızıllar köyü muhtarı 30 Haziran’da köyde yapılan bir düğüne katıldı. Havaya ateş açmak üzere silahını ağabeyi F.T.’ye veren Tuğrul, bir süre sonra tutukluk yapan tabancayı ağabeyi F.T.’den aldı.

Polis merkezine saldırdığı silah tutukluk yapmıştı: ‘Şehit olmaya gitmiştim’

İddiaya göre, Tuğrul tutukluluğu gidermeye çalışırken tuttuğu tabanca ateş aldı. Ateş alan tabanca yüzünen A.S.S. (14), E.B.A. (11) ve B.S. (7) adlı çocuklar yaralandı.

Olaydan sonra gözaltına alınan muhtar Musa Tuğrul ve F.T. ifade verdikten sonra seresi bırakıldı. Yaralı çocuklar ise hastenede gördükleri tedavi sonrası taburcu edildi.

Olayla ilgili idari soruşturma başlatılırken İçişleri Bakanlığı Musa Tuğrul’u görevden aldı.

Muhtar adayına 20 bin Euroluk şantaj