Kadın cinayetleri durmuyor. Dün Türkiye’de üç saat içinde üç kadın eşleri tarafından öldürüldü. İkisi boşanma aşamasındaydı.

Türkiye’de her gün bir başka kadın cinayeti haberine uyanıyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre Türkiye’de 2022 yılında 334 kadın cinayeti işlendi. Sayı 2023 yılında daha da arttı ve 400’ün üstüne çıktı. Bianet’in derlediği verilere göre de 2024 yılının ilk ayında erkekler 193 kadını öldürdü.

Dün gece de iki şehirde üç kadın eşleri tarafından öldürüldü. İkisi boşanma aşamasındaydı.

İlk erkek cinayeti haberi Ankara Mamak’tan geldi. B.B. boşanma aşamasındaki eşi Z.B.’yi vazgeçirmek istedi. Ancak Z.B. kabul etmedi. Bunun üzerine B.B. eşini öldürdü. Daha sonra intihar etti.

Diğer cinayet haberi Ankara’dakinden bir saat sonra İstanbul Küçükçekmece’den geldi. 23 yaşındaki Öznur Akkaya boşanma aşamasında olduğu eşi Gökhan Akkaya tarafından sokak ortasında bıçaklandı. Katil oradan kaçmaya çalışırken yakalandı. Öznur Akkaya kurtarılamadı.

Birkaç saat sonra bu sefer Bağcılar’da, eşi İ.Ç tarafından bıçaklanan K.Ç. yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Eşini bıçakladıktan sonra polisi arayan İ.Ç. gözaltına alındı.

Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor: Üç farklı il üç farklı cinayet