Ankara'da otomobilin TIR'a arkadan çarptığı feci kazada Zülbiye Güler ile torunları Meryem ve Tayyar hayatını kaybetti. Kazadan yaralı kurtulan Ukraynalı anne İrina Güler ve çocuklar üç ay önce ölen babalarının mezarını ziyaretten dönüyordu.

Cihan Güler yönetimindeki 06 AG 7289 plakalı otomobil pazar günü Ankara ile Bala ilçesi arasındaki yolda aynı yöne giden Yıldırım A.’nın  kullandığı 34 ZL 7593 plakalı TIR’a arkadan çarpmıştı. Otomobilin hurdaya döndüğü kazada araçtaki sürücü Cihan Güler, Ukraynalı İrina Güler, oğlu Tayyar Güler, sürücü Cihan Güler ve Cihan Güler’in kızı 10 yaşındaki Berra Güler yaralandı. Meryem Güler ile Zülbiye Güler hayatını kaybetti. Hastaneye götürülen yaralılardan Tayyar Güler de müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Ölen iki kardeş ve babaannenin Bala Büyük Bayat Köyü Camisi’ndeki cenazesine Bala Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran da katıldı. Cenazede kazadan yaralı kurtulan Ukraynalı anne İrina Güler gözyaşlarına boğuldu.
Meryem ve Tayyar Güler’in cenazeleri 2,5 ay önce pankreas kanserinden ölen babaları Cemil Güler’in mezarının yanında toprağa verildi. İrina Güler ve çocuklarının iş için Mersin’e taşınmadan önce eşinin mezarını ziyaret ettiği ve kazanın dönüş yolunda olduğu öğrenildi. Ukrayna’ya iş seyahati yaptığı sırada tanışıp evlendiği eşinden sonra iki çocuğunu da kaybeden İrina Güler tören sırasında büyük üzüntü yaşadı.
Güler ailesinin akrabası Çağrı Muhammet Güler, İrina Güler’in Mersin’de bir firmada çevirmen olarak işe başlayacağını, taşınmadan önce çocuklarıyla eşinin mezarını ziyaret ettiğini söyleyerek “İki yavrumuzun babası 23 Kasım’da pankreas kanserinden öldü. Çocuklar babaya çok düşkündü. Ölümünü kabullenemediler. Kendi aralarında hep ‘Ölmek istiyoruz, babamızı çok özledik, yoksa babamızı göremeyeceğiz’ gibi konuşmalar yapıyorlardı. Bunu dile getirmişler birkaç kez. Buraya geliyorlar, babalarını görüyorlar, dönüş yolunda da kaza oluyor. Teyzemin oğlu çok dikkatli bir şofördü, arabada sigara içmez, telefon kullanmaz. Arabanın ön tarafında bulunan peçeteyi alırken ortalık toz buluta dönüyor. Çok dikkatli araba kullanan biriydi” dedi.

‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçarken kaza yaptı: Trafiği birbirine kattı, bir de polise saldırdı