Depremler eğitim programını da etkiledi ve üniversitelerin sınav programı da aksadı. YÖK ise sınavlar için toplandı ve 1 Haziran'dan önce sınavların yapılmaması yönünde karar aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremler eğitim programının da tarihlerini değiştirdi. Üniversitelerin bahar dönemi sınavları halen yapılmadı ve dün Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) toplandı. Toplantıda depremden etkilenen üniversite öğrencilerinin sınavlarda mağduriyet yaşamaması için üniversitelerde dönem sonu sınavlarının 1 Haziran’dan sonra yapılması kararı alındı.

Karar üniversitelere de iletilirken YÖK; Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere pek çok ildeki üniversitelerin yüz yüze eğitim verilen programların sınavlarının yüz yüze, çevrim içi eğitim verilen programların sınavlarının çevrim içi yapılmasına yönelik kararını destekledi.

Bu yıl ilkokul ve ortaokul öğrencileri 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatilini yapacaktı ancak 6 Şubat depremleriyle birlikte tatiller uzatılmıştı. 24 Nisan’da yeniden okullara dönen öğrenciler 16 Haziran’da karnesini alacak. Deprem bölgesinde eğitimden uzak kalan öğrenciler için ise yaz okulları açılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öncelikle afet bölgesindeki 11 ilde, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için 1 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenleneceğini duyurmuştu.

Bakan Özer duyurdu: Lise son sınıf öğrencileri devamsızlıktan sınıfta kalmayacak