Üniversite öğrencisi kurye Ata Emre Akman'ı öldüren Erdoğan Özdemir'e önce müebbet verildi ama 18 yaşından küçük olduğu için bu ceza 24 yıla indirildi. Azmettiricilikle suçlanan baba Orhan Özdemir ise beraat etti.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman henüz 20 yaşındaydı. Okuduğu kentte motokurye olarak çalışan genç 11 Mayıs’ta Karesi ilçesinde bir adrese sipariş götürdü. Siparişi teslim edip çıktıktan sonra Erdoğan Özdemir önünü kesti ve onu 25 yerinden bıçakladı. Ata Emre Akman olay yerinde öldü. Erdoğan Özdemir olaydan sonra kaçıp ailesiyle yaşadığı evde, saklanmasına yardımcı olduğu ileri sürülen babası Orhan Özdemir ile birlikte gözaltına alındı. ‘Kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ten altı ayrı suç kaydı bulunan Erdoğan Özdemir tutuklandı. Baba Orhan Özdemir önce serbest bırakıldı ama medyadaki yayınların ardından yeniden gözaltına alınıp bu kez tutuklandı.

Erdoğan Özdemir ifadesinde “Ona babamın imam nikahlı eşi Sultan Durmaz’ı nereden tanıdığını sordum. Beni tersledi. Bunun üzerine bıçakladım” dedi. Erdoğan Özdemir hakkında iddianame hazırlandı ve 17 yaşından küçük olan Erdoğan Özdemir hakkında tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmek suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Erdoğan Özdemir’in ardından babası hakkında da iddianame hazırlandı. Erdoğan Özdemir hakkında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürme suçu’ndan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Ayrıca ‘silah taşımak’tan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Orhan Özdemir için ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Dün Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Erdoğan Özdemir ile babası Orhan Özdemir, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Maktul Ata Emre Akman’ın babası emekli Albay Erol Akman, annesi Zuhal Akman, bazı dernek ve siyasi parti temsilcileri ile taraf avukatları da duruşmadaydı.

Duruşmada, bulunduğu cezaevinden tanık olarak dinlenen Kurtuluş Şen, olaydan önce evine gelen sanık Orhan Özdemir’in Sultan D’nin evini kastederek “Eve bir hamle olmayacak, ne olacaksa o kapının önünde olacak. Aslan gibi evlat yetiştirdim, oğlum her zamanda arkamda” gibi ifadeler kullandığını anlattı. Orhan Özdemir ise tanığın yalan söylediğini ileri sürdü.

Sanık Erdoğan Özdemir de babasının kendisini azmettirmediğini iddia etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyetince, sanık Erdoğan Özdemir’e “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, sanığın 18 yaşından küçük olması nedeniyle en üst sınır olan 24 yıl hapse mahkum edilmesi kararlaştırıldı.

Sanık Erdoğan Özdemir, ayrıca “ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşıma” suçundan da 1 yıl hapisle cezalandırıldı. Sanığın yaşının küçük olması nedeniyle 8 aya indirilen ceza, adli para cezasına çevrildi. Mahkeme heyeti, oğlunu azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Orhan Özdemir’in beraatına ve tahliyesine karar verdi.

Kuryelerden Ata Emre Akman eylemi: Bizler birer rakam değiliz, insanız