İstanbul’da geçen ay yaşanan bir kazanın arkasından 8.5 milyon liralık soygun çıktı. Bilerek kaza yaptığı tespit edilen kuryenin döviz bürosundan aldığı 250 bin doları cami tuvaletinde kardeşine teslim ettiği ortaya çıktı. Kurye ölümden döndü.

İstanbul’un en işlek noktalarından Fatih Vatan Caddesi’nde 17 Ağustos günü Bayrampaşa istikametinde seyreden hafif ticari araç sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti, aracı ortadaki refüjü de aşarak karşı yönden gelen diğer araçlara çarptı.

Başlangıçta vahim bir trafik kazasıydı bu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve ambulans ekipleri geldi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kazayı esas yapan hafif ticari aracın sürücüsünü bilinci kapalı biçimde hastaneye kaldırdı. Diğer araçlarda neyse ki yaralı yoktu.

Kazayı yapan aracın sürücüsünün bilinci  hastanede uygulanan tedavinin ardından bir süre sonra açıldı, sürücü Hacı Bayram K. hayati tehlikeyi de atlatmıştı. Ama bir sorun vardı. Hacı Bayram K. kazadan önce araçta çalıştığı şirkete ait 250 bin dolar olduğunu, bunu İstanbul Zeytinburnu’ndaki şirket merkezine götürmekte olduğunu söylüyordu. Oysa polisler kaza yapan araçta para bulamamıştı.

Acaba araçtaki para kazadan sonra mı çalınmıştı? Olay yerine ilk gelen polislerden itfaiyeye, ambulanstan çevredeki vatandaşlara herkes zan altında kalmıştı.

Bunun üzerine kaza trafik bürodan Asayiş Büro’ya devredildi. Bu büro içindeki hırsızlık şubesi kazaya daha yakından bakınca oluş şeklinde bazı tuhaflıklar gördü, bu arada kaza nedeniyle az kalsın canından olacak olan Hacı Bayram K.’nın ifadelerinde de bazı tutarsızlıklar vardı.

Kar maskesi ve motosikletle milyonluk soygun

Polis incelemesini genişletti ve Hacı Bayram K.’nın söz konusu 250 bin doları teslim aldığı ana kadar geri gitti. Hacı Bayram bir döviz bürosundan parayı teslim aldıktan sonra doğrudan aracına binip Zeytinburnu’na hareket etmemişti. Bir camide kardeşi Serkan K. ile görüşmüş, onunla birlikte caminin tuvaletine gitmişti.

Sabah’ın haberine göre incelenen kamera görüntülerinde tuvaletten çıkan Serkan K’nın belinde bir kabarıklık vardı. Hırsızlık Büro dedektifleri inanılması güç bir planı ortaya çıkarmıştı. Hacı Bayram K. döviz bürosundan aldığı 250 bin doları cami tuvaletinde kardeşine teslim etmiş, sonra da aracına binerek yola çıkmış ve bile bile kaza yapmıştı. Böylece aracında zaten hiç olmayan paranın çalındığını söyleyebilecek ve bu hırsızlıktan sıyrılabilecekti. Ama tabii kazada az kalsın canından da olacaktı, ayrıca başkalarının hayatını da tehlikeye atmıştı.

Polis ardından çalınan paranın peşine düştü. Hacı Bayram K. hastanede canıyla boğuşurken kardeşi Serkan K. memleketleri Samsun’a gitmişti. Polis birkaç gün önce Hacı Bayram K.’yı İstanbul Esenler’de gözaltına aldı ve edindiği bilgiler çerçevesinde sorguladı. Hacı Bayram K. sorguda bu planı itiraf etti.

Peki para neredeydi? ‘Bir kısmını harcadık’ dedi Hacı Bayram K. kalan para ise kardeşiyle Samsun’daydı. Hemen Samsun polisi ile bağlantıya geçildi, Serkan K. da gözaltına alındı. Samsun polisi Serkan K.’nın yanında 210 bin dolar buldu.

İki kardeş tutuklanmak üzere adliyeye sevk edildi.

Memduh Paşa Yalısı’ndaki soygun için Bulgaristan’dan otomobil getirmişler