İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile hayatını kaybeden eski AK Parti milletvekili Burhan Kuzu'nun tartışma yaratan fotoğraf karesinde yer alan eski AK Parti Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun silahlı saldırıya uğradı.

Türkiye günlerce İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile 1 Kasım 2020’de hayatını kaybeden eski AK Parti milletvekili Burhan Kuzu’nun yemekte çekilen fotoğrafını tartıştı.

Bu fotoğrafın hikayesini kısaca anlatalım…

6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti 5 adamıyla, ‘adam öldürmek’, ‘cinayete azmettirmek’ ve ‘FETÖ üyeliği’ suçlarından tutuklanmıştı.

6 ay tutuklu kalan Zindaşti, gece yarısı kararıyla tahliye edilmişti. Savcılık tahliyeye itiraz etse de Zindaşti ve adamlarına bir daha ulaşılamamıştı. İddiaya göre eski AK Parti milletvekili Burhan Kuzu, Zindaşti’nin tahliyesi için hâkimlere baskı yapmıştı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu dosyaya el koydu. Tahliye kararını veren Hakim C.Ö. görevinden alınarak geçici olarak Küçükçekmece Hakimliği’ne oradan da Erzurum’a gönderildi.

Burhan Kuzu hakkında, ‘nüfuz ticareti’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kuzu, ölümünden 6 ay önce yaptığı açıklamada, Zindaşti ile ilgili “Uyuşturucu baronu deyince, sanki adam baronluktan yatıyor da baronluktan çıkarmış, uyuşturucu suçundan çıkarmış gibi… Adam ‘ben baron değilim’ diyor, ‘ben baronsam Türk yargısı niye beni içeri atmıyor’ diyor. Onun dediğini söylüyorum, savunmak anlamında söylemiyorum” demişti.

Kılıçdaroğlu: Baronlarla boy boy poz verenleri hapislerde çürüteceğiz

‘Zindaşti’yle bir dönem flörtleştik’

Zindaşti ile Burhan Kuzu’nun fotoğraf karesinde, eski AK Parti Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun da vardı.

Aliye Uzun, Zindaşti ile Burhan Kuzu’yu tanıştıran kişi olduğunu söylüyordu.

Zindaşti’yle bir dönem ‘flörtleştiklerini’ anlatan Aliye Uzun’un iktidarın önde gelen isimleriyle olan yakın ilişkileri de dikkat çekmişti.

Zindaşti ve Kuzu’yu tanıştırdığını belirten Uzun, “Bu şahsın ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan hoca ile tanıştırdım. Daha sonra bu adamın yasa dışı işlerinin olduğunu öğrendikten sonra görüşmeyi kestim” demişti.

‘Silahlı saldırıyı sevgilimin eşi yaptı’

Aliye Uzun, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bir caddede yürürken uğradığı silahlı saldırı sonucu dizinden yaralandı. Geçen hafta perşembe günü saat 16.45 sularında yaşanan olayla ilgili güvenlik güçlerinin yaptığı soruşturmada, saldırganın 20 yaşlarında bir erkek olduğu ve tek el ateş ederek Uzun’u yaraladığı öğrenildi.

Olayın ardından Uzun, güvenlik güçleriyle yaptığı ilk görüşmede B.V. adlı bir iş insanıyla ilişkisi olduğunu belirtti. B.V.’nin evli olduğunu söyleyen Uzun, eşi S.V.’nin kendisini tehdit ettiğini ifade etti. Güvenlik güçlerine bilgi veren Uzun, saldırganın B.V.’nin eşi S.V. tarafından azmettirildiğini ileri sürdü.

Güvenlik güçlerinin araştırmaları sonucu, saldırganı motosikletli bir kişinin getirdiği ve saldırıdan sonra birlikte uzaklaştıkları da tespit edildi.

Peker gibi video çekti, “Zindaşli ile Kuzu’yu ben tanıştırdım” dedi