Aydın’da E.A. isimli kadın, aldırdığı uzaklaştırma kararına rağmen kendisini takip edip aracıyla önünü kesen Mustafa Teksögüt'ü silahıyla vurdu. Hastanede hayatını kaybeden Teksögüt’ün aracından da silah çıktı.

Türkiye’de neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. Bunun yanı sıra kadınlar taciz, fiziksel şiddet gibi saldırılarla karşı karşıya kalıyor. 6284 sayılı kanundaki tedbirler kadın cinayetlerinin ve şiddetin önüne geçilebilmesi adına önemli bir noktada duruyor. Bu tedbirlerden biri de ‘uzaklaştırma koruma tedbiri’.

Şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi olan kadınlar, çocuklar, aile bireyleri ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurları ‘uzaklaştırma koruma kararı’ aldırabiliyor. Kararla, hakkında uzaklaştırma kararı verilen kişinin, mağdura yaklaşmaması hedefleniyor. İhlal durumunda daha sert tedbirler alınıyor.

Ancak kadın dernekleri bu kararın kadınları aktif şekilde korumadığını söylüyor. Uzaklaştırma kararına rağmen çok sayıda kadın öldürülüyor ya da şiddete uğruyor.

Evde ölü bulunan kadın, 3 gün önce sevgilisinden şikayetçi olmuş

Bu kez yaşanan olayda Mustafa Teksöğüt, uzaklaştırma kararına rağmen E.A isimli kadının araçla önünü kesti. Teksöğüt tarafından rahatsız edilen kadın ise tabancısına sarıldı.

Aydın’ın Kuşadası ilçesi, Hacıfeyzullah Mahallesi, Yedi Eylül İlköğretim Okulu önünde dün akşam bir cinayet yaşandı.

Mustafa Teksöğüt, bir süredir E.A’yı rahatsız ediyordu, hatta E.A Teksögüt hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. E.A. otomobiliyle seyir halindeyken, Mustafa Teksöğüt’ün kullandığı hafif ticari araç önünü kesti.

Polis ekipleri, Teksöğüt’ün aracında da tabanca buldu.

İkili arasında sözlü başlayan tartışma, gerginliğin yükselmesiyle kısa sürede kavgaya dönüşünce E.A., yanındaki tabancayla Mustafa Teksöğüt’e üç el ateş etti. Boynuna ve göğsüne isabet eden kurşunlarla Teksöğüt, kanlar içinde yere yığıldı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin ilk kontrollerinde durumunun ağır olduğu tespit edilen Teksöğüt, ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Teksöğüt yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayı gerçekleştiren E.A. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

Öte yandan polis ekiplerince yapılan incelemede E.A.’dan alınan silahın yanı sıra vurulan Teksöğüt’ün aracında da ayrı bir silah bulundu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Şiddet gören kadın evinin önüne barikat kurdu: Ben bir ölü adayıyım