Sedat Şahin’in liderliğini yaptığı “Şahinler” suç örgütünün üyelerinden Emirhan Karademir, Yunanistan polisi tarafından yakalandı. Karademir'in altı kişinin kurşuna dizildiği Atina'daki olayla irtibatlı olup olmadığının da araştırıldığı bildirildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yakınlığıyla bilinen Sedat Şahin’in liderliğini yaptığı “Şahinler” suç örgütünün üyelerinden Emirhan Karademir Sakız Adası’nda Yunanistan polisi tarafından gözaltına alındı.

Emirhan Karademir “Şahinler” ve “Sarallar” grubu olarak bilinen organize suç örgütlerinin yönetici ve üyeleri olduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada 2017 yılında tahliye edilmişti. Dosyada İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi 2020 yılında Karademir hakkında Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet ya da ruhsatsız silah suçundan iki yıl hapis cezasına hükmetmişti.

Yunanistan’da yayın yapan eKathimerini ve Tovima’nın duyurduğu habere göre Şahinler üyesi Karademir’in Sakız Adası’nda kaldığı daireye baskın yapıldı. Operasyonda bir tabanca, mermiler, sahte İtalyan pasaportu ve sürücü kimliği ele geçirildi.

Karademir’in yasadışı silah bulundurma ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla soruşturulduğu bildirildi. Emirhan Karademir’in sosyal medya paylaşımlarında yurtdışında lüks bir hayat sürdüğü, uzun namlulu silahlarla poz verdiği görüldü. Karademir, Sedat Şahin’i tahliyesinden sonra ziyaret etmişti. Ayrıca Karademir’in göğsünde Sedat Şahin’in yüzünün dövmesi bulunuyor.

Daltonların kurşuna dizildiği saldırıyla bağlantısı mı var?

Emirhan Karademir’in Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleşen altı kişinin kurşuna dizildiği saldırıyla bağlantısının da araştırıldığı ifade edildi.

Atina’daki saldırı başta Yunanistan olmak üzere Avrupa’nın da gündemine gelmişti. Şimdilerde araları açık olan Barış Boyun ile bir dönem kendisine bağlı gençlik örgütü Daltonlar üyesi altı kişi güpegündüz infaz edilmişti.

Atina’nın Artemida banliyösünde 11 Eylül 2023’te meydana gelen silahlı saldırıda kanlı bir hesaplaşma gerçekleşmişti. Alman plakası takılmış araçtaki altı kişi yaylım ateşine tutularak öldürülmüştü. Görgü tanıklarına göre bu altı kişiye 100-150 kez ateş edilmişti. Öldürülenlerin altısı da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çıkmıştı. Bunlar Barış Boyun’a bağlı Daltonlar üyesi isimlerdi.

Kanlı hesaplaşmayla ilgili hem Türkiye’de hem de Yunanistan’da soruşturma başlatılmıştı. Çete üyelerinin öldürülenlerin intikamını almak için İstanbul’da eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul’daki operasyonlarda 10 şüpheli yakalandı. O dönem Barış Boyun’a bağlı çete mensuplarından Edip Yalçın Gürcistan’da öldürülmüştü, Halil Ay da Fransa’da infaz edilmişti.

Halil Ay’ın öldürülmesi için düzenlenen saldırının perde arkasında ise Anucur ve Gündoğmuş çetelerinin uyuşturucu kaçakçılığı rekabeti vardı. İki çete arasında uyuşturucu parası tahsilatı nedeniyle çatışmalar başlamıştı.

Uyuşturucu çetelerinin savaşına Daltonlar da katılmıştı

Uğurcan Gündoğmuş ve Halil Ay arasındaki uyuşturucu tahsilatı nedeniyle başlayan husumete ‘Daltonlar’ çetesinin lideri Bahadır Akdağ ve Beratcan Gökdemir de (Can Dalton) katılmıştı. Daltonlar Halil Ay’ı takibe almış, Haliç Köprüsü üzerinde araç içerisindeyken ateş açmışlardı. Saldırının ardından Beratcan Gökdemir’in Gürcistan’a kaçmıştı.

Bir dönem Barış Boyun’a bağlı ama artık araları açık olan Daltonların Atina’daki infazında Şahinler üyesi Emirhan Karademir’in bağlantısı olup olmamasının Yunan istihbaratı tarafından araştırılması dikkat çekiciydi.

Barış Boyun: Sedat Şahin bana selamlarını iletti

Barış Boyun’un 22 Mayıs’ta İtalya’nın Viterbo şehrinde yakalanmasının ardından Milano savcılığının hazırladığı dosyada Türkiye’deki mafyalar savaşına dair ifadeler yer almıştı.

10 Haber’in edindiği savcılık dosyasında, ev hapsinde bulunduğu sırada ayağındaki elektronik kelepçeye yerleştirilen dinleme cihazıyla anbean dinlenen Barış Boyun’un konuşmalarında Şahinlerden Sarallara, Alaattin Çakıcı’dan Sedat Peker’e yeraltı dünyasının birçok ismi geçmişti.
Milano savcılığı, Barış Boyun’un Sarallar suç örgütüne karşı Şahinler çetesinin lideri Sedat Şahin’e yakın olduğunu ifade etmişti. Üstelik konuşmalarda, Barış Boyun’un Sarallar ile 20 yılı aşkın süredir kanlı çatışmalar içerisinde olan Sedat Şahin’in kendilerine yol gösterdiğini söylediği görülmüştü. Boyun bir konuşmasında da “Sedat Şahin bana selamlarını ve iyi dileklerini iletti” demişti.

İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde uyuşturucu ve silah ticaretinin yanı sıra büyük bir nüfuzu olan Barış Boyun’a bağlı üyeler ile Yunanistan’da yakalanan Emirhan Karademir’in irtibatının olduğuna dair ise henüz Yunanistan polisi tarafından yapılmış bir tespit bulunmuyor.

Avrupa’nın birçok şehrinde lüks bir yaşam süren, geçen yıllarda da İtalya’da bulunan Emirhan Karademir’in Sakız Adası’nda yakalandığı sırada sahte İtalyan pasaportuna sahip olması ise yine dikkat çeken ayrıntılardan biri.

Yunanistan’dan “Türk mafyası” raporu

Öte yandan Türkiye’de palazlanan suç örgütlerinin Avrupa’daki etkinliği ve geniş bir ağa sahip olması tartışılmaya devam ediyor.
Son olarak Yunan güvenlik makamları tarafından kaleme alınan raporda, Türk mafyasının gizli servisler tarafından bir araç olarak kullanılma riski olduğuna değinildi.

Raporda, suç örgütü mensuplarının Yunanistan’a yasadışı yollardan girdikleri sırada iltica başvurusunda bulunabilmek için PKK üyesi veya da FETÖ destekçisi olduklarını iddia ettikleri belirtildi.

Barış Boyun dosyasından Soylu da çıktı: ‘İstihbarat raporu hazırlattı, Saralların yönlendirmesiyle devrede’

İtalya’daki Barış Boyun dosyasını 10Haber açıyor: Bulgaristan’da uyuşturucu fabrikası, İsviçre’de silah deposu, Avrupa’da devasa nüfuz ağı