Manisa’da dün valiliğin kararıyla sokak düğünleri yasaklandı. Kararın duyulmasından saatler sonra ise yasağın kalktığı haberi geldi ama bu kez duyuran valilik değil AK Parti Akhisar İlçe Başkanlığı oldu.,

Sokak düğünlerine herkes tanıdıklarından, akrabalarından, en kötü ihtimalle televizyon dizilerinden aşinadır. Büyükşehirlerde sokak düğünlerinin sayıları azalsa da özellikle köylerde ve kırsal mahallelerde hâlâ düğünler bahar ve yaz aylarında sokakta, bahçede yapılır. Sadece düğün değil sünnet, nişan, kına gecesi gibi geleneksel törenlerin neredeyse hepsi için bu geçerli. Dün sokak düğünleriyle ilgili bir yasak haberi ajanslara düştü. Kararı alan valilikti. Yeni kararla Manisa il sınırları içinde kırsal bölgeler hariç sokakta yapılan düğünler, nişanlar, kına geceleri ve sünnet gibi toplu eğlence törenleri yasaklandı.

Gerekçe olarak da bunların aşırı gürültüye neden olması ve vatandaşların artan şikayetleri gösterildi. Özellikle yaşlılar, bebekler, hastalar ve öğrencilere yönelik mağduriyetin yaşandığı belirtilen açıklamada, okul döneminin başlamasıyla birlikte sokak düğünlerinin çevredeki okullarda da eğitim sürecini olumsuz etkilediği kaydedildi. Ayrıca bu tür etkinlikler sebebiyle sokakların kapatılmasının, ambulans, itfaiye gibi acil durum araçlarının geçişini de zorlaştırdığının altı çizildi.

İstanbul’un ortasında oldu: Düğün salonuna patlayıcı attılar

Gerekçeleriyle birlikte düşünüldüğünde buraya kadar sıradan bir güvenlik kararı. Ancak bu karar saatler sonra kaldırıldı, ortaya konan gerekçelere ne olduğu ise soru işareti olarak kaldı. Çünkü yasağın kalkmasıyla ilgili kararı AK Parti Akhisar İlçe Başkanlığı duyurdu. AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer’in Manisa Valisi ile görüşmesi sonucu yasak kararı sokak düğünlerinin saat 23:00’a kadar yapılmasına izin verilmesi şeklinde kaldırıldı.

İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Manisa Valiliği’nin sokak düğünleri ile ilgili almış olduğu yasaklama kararının ardından İlçe Başkanımız İsmail Ahmet Sözcüer’in Sn. Valimiz Enver Ünlü ile görüşmeleri neticesinde, sokak düğünlerinin saat 23:00’a kadar yapılmasına müsaade edilmiştir. Alınan kararın şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz”

AK Parti İlçe Başkanı Sözcüer de “Bu kararın şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal etkinliklerini düzenli bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyan bu esnekliğin, huzur ve düzen içerisinde uygulanacağını umuyorum” dedi.

15 yaşında kızı evlendirmeye kalktılar, polis düğün salonu bastı