Rojin Kabaiş yeni kazandığı okulu için Diyarbakır'dan Van'a geldikten iki gün sonra 27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek saatinin ardından Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı.

Van’da 27 Eylül’de kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları devam ediyor. Van Gölü sahilinde Kabaiş’e ait cep telefonu ve kulaklık bulunmasının ardından ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.

28 Eylül’de Kabaiş’in arkadaşları tarafından başlatılan aramalarda Van Gölü sahilinde Kabaiş’e ait olduğu düşünülen cep telefonu ve kulaklığı bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye birimlerinin katılımıyla gölde tekne ve botlarla arama çalışmaları başlatıldı. Güvenlik şeridi çekilen bölgedeki aramalar sürerken Kabaiş’in ailesi de olay yerine geldi.

Arama çalışmaları üçüncü gününde

Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri üçüncü günde de çalışmalarını sürdürdü. Rojin’in cep telefonunun bulunduğu Van Gölü sahilinde Çevik Kuvvet polisleri, göl üzerinde ise jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri tekne ve botlarla arama yapıyor. Arama çalışmalarında jandarmaya ait su üstü radar cihazı da kullanılıyor. Bu arada polis atlı birlikleri de sahil kenarında arama yapıyor.

‘Kahve almaya gideceğim’ dedi, bir daha haber alınamadı

Üniversitenin Van Gölü sahilinde birçok güvenlik kamerası olsa da Rojin Kabaiş’in ailesinden edinilen bilgiye göre Rojin’in kaybolduğu yer ‘kör noktada’ kalıyor. Rojin’in yurttan çıkmadan önce annesiyle 11 dakikalık görüntülü görüşme yaptığı ve annesine kahve almak için dışarı çıkacağını söylediği biliniyor.

Üniversitenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre Rojin Kabaiş yurttan ayrıldığında önce bir büfeye uğruyor. Ardından sahilde bir süre bankta oturuyor ve Van Gölü’nü seyrediyor.

Ancak bu görüntülerden sonra kamera açısından çıkan Rojin’den bir daha haber alınamıyor.

Baba Nizamettin Kabaiş, kendilerine henüz bir bilgi verilmediğini ve üç gündür bir gelişme olmadığını söyledi.

‘Yurt müdüründen şikayetçiyim’

Diyarbakır’dan gelen Nizamettin Kabaiş yurt yetkililerinin kendilerine geç haber verdiğini öne sürerek “Umutlu bekleyişimiz sürüyor. 85 milyon Türkiye halkından rica ediyorum. Kızımın bulunması için herkes yardımcı olsun. Acımız çok büyük. 25 Eylül Çarşamba günü kızımı ben üniversiteye getirmiştim. İki gün de okula gitmiş. Kaybolduğu gün akşam yemeğini yedikten sonra saat 18:30’da yurttan ayrılmış sahilde gezmiş. Sahilde yürürken kamerada görünüyor. Sahilde telefon, kulaklık, kek ve suyunu orada bırakmış. Burada büyük bir yanlışlık var. Yurt Müdüründen şikayetçiyim, keşke daha erken haber verseydi, daha iyi olurdu. Suç duyurusunda bulundum, bana geç haber verdikleri için. Yurt yetkilileri 18 saat sonra bana haber verdi. Hem biz hem de polis karakoluna geç haber vermişler. Daha erken haber verseydiler daha çabuk bulunurdu” dedi.

Kimseye düşmanlığımız yok, buraya da sevinerek geldi

Kızını Van’a getirip yurda yerleştirdiği gün Rojin’in çok sevindiği söyleyen baba Kabaiş “Kimseyle bir düşmanlığımız yoktur. Çocuk kimseyle tartışmamıştır. Kardeşiyle, annesiyle hiçbir sıkıntısı da yoktur. Sevinerek, isteyerek geldi. Buraya getirdiğim gün çok sevinmişti. Çarşıda gezdik, yemek yedik. Buraya teslim ederken video çekmiştik. Selamlaştık, gülerek ayrıldık” şeklinde konuştu.

‘Benim Rojin’im değil, herkesin Rojin’idir’

Kızıyla hem kendisinin hem de annesinin konuştuğunu dile getiren Kabaiş “En son annesiyle görüntülü konuşmuştu. Annesi kızımıza okuluna alıştın mı diye sormuş. Kızımız alıştığını ve hoş vakit geçirdiğini söylemiş. Kendim yurttaki arkadaşlarıyla görüşmedim. Müdürler görüşmüş. Onlar bana söyledi. Zaten onunla beraber yatan bir arkadaşı var. O da Mardin’lidir. İki günlük arkadaşıdır. Ona gezmeye gidelim demiş. Sahilde çakıl taşları toplayacaklardı. O ben gelmeyeceğim demiş. Tek başına gelmiş, kameralarda gözüküyor. Saat 19.05’de buradan geçmiş. Sonra öbür kameranın alanından çıkarken görülmüyor” dedi.

Sahilde kızına ait telefon, kulak ve suyun bulunduğunu ifade eden Kabaiş “Eşyalarını ertesi gün sabah başka öğrenciler bulmuş. Herkesten rica ediyorum. İnşallah gören varsa, haber verirse çok memnun oluruz. Benim Rojin’im değil, benim ciğerim değil, herkesin Rojin’idir. Herkesin ciğeridir. Herkes elini vicdanına koysun. Gördüğü zaman bize haber verse çok iyi olur. Çok memnun olurum. İnşallah da buluruz” şeklinde konuştu.

Van kayıp üniversiteli Rojin’i arıyor: Telefonu ve kulaklığı göl kıyısında bulundu