Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'ın kızı Vera bir yaşına daha Silivri Cezaevi'nde girdi. Anne Meriç Kahraman, Tayfun Kahraman'ın çikolatalardan pasta yapıp diktiği kağıttan mumları üfleyerek bir doğum gününü daha 'kutladıklarını' söyledi.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan şehir planlama uzmanı Dr. Tayfun Kahraman Nisan 2022’den beri cezaevinde.  Kahraman bugün kızı Vera’nın beşinci doğum gününü tutuklu olduğu Silivri cezaevinde kutladı. Vera’nın babasının çikolataları kırarak yaptığı pastaya diktiği kağıttan mumları üfleyerek doğum gününü ‘kutladığını’ söyleyen anne Dr. Meriç Demir Kahraman, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Tayfun ve Vera Kahraman’ın fotoğrafını paylaşarak şöyle yazdı:

9 Ağustos 2024, Silivri, 39. açık görüş: Tayfun’dan herkese selam!

120. kez Vera ile 1 saat Tayfun’u görmek için Silivri’deyiz. Biraz önce, Vera’nın 5. doğum gününü babasının çikolataları kırarak yaptığı pastaya diktiği kağıttan mumları üfleyerek kutladık.

Masum bir insana, hukuksuz bir davayla reva görülen tutsaklık, tüm ülkenin gözü önünde, ailesiyle birlikte çektiği zulüm daha ne kadar devam edecek?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Vera’nın doğum gününü çektikleri bir video ile kutlayarak “Veracığım, yaş günün kutlu olsun. Biz bugün Filenin Sultanları’nı izlemeye geldik. Onlar büyük bir başarı kazandılar. Çok mutlu olduk. İleride senin başarılarını da hep birlikte kutlayacağız annenle, babanla birlikte. Burada hep beraberiz. Herkes seni çok seviyor” demişti.

Tayfun Kahraman’ın kızından babasına doğum günü mektubu: Seni tutanlarla konuşmak istiyorum