Diyarbakır’da özellikle gece saatlerinde ev ve iş yerlerinden hırsızlık yapan çeteye polis operasyon yaptı. Hırsızlık şebekesinin yakalanan iki liderinin 41 ve 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır’daki hırsızlık operasyonunda yakalananlar akıllara “Huylu huyundan vazgeçmiyor” sözünü getirdi. Şebekenin iki liderinin onlarca yıl kesinleşmiş hapis cezası çıktı.

Diyarbakır’da farklı tarihlerde Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde yapılan hırsızlık ihbarları sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Türk medyasında görülmemiş hırsızlık vakası: Nevşin görünümlü Ersin!

Kurulan özel ekiple şüphelilerin bulunduğu alanlarda elde edilen kamera görüntüleriyle 16 şüphelinin dijital albümü oluşturuldu. Yakın takibe alınan şüphelilerin çaldıkları malzemeleri bir depoya götürdüğü, daha sonra çalıntı malların satışını yaptıkları belirlendi.

Şüpheliler belirlenen adreslerinde “Radar” adı verilen operasyonla yakalandı. Hırsızlık şebekesinin liderlerinden olduğu belirtilen iki kişi hakkında 41 ve 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıkarken hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Müzede bir hırsızlık daha: Bu kez British Museum çalmadı, ondan çaldılar