Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen’i döven Erol Gök’ün 2010’da bir kişiyi bıçakla yaralamaktan yargılandığı, aldığı hapis cezasının ertelendiği ortaya çıktı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen 30 Ağustos günü İstanbul’da maç izledikten sonra otoparkta Erol Gök tarafından saldırıya uğramıştı. Olaydan sonra tutuklanan Erol Gök hakkında daha önce de bıçakla yaralama olayı nedeniyle dava açıldığı ve Gök’ün yargılandığı ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Erol Gök Erzurum’da 2010 yılında tekel bayisi işletiyordu. Bayide çıkan bir kavga nedeniyle Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Gök’e kasten yaralama suçundan önce altı ay hapis cezası verildi.

Mahkeme daha sonra iyi hal indirimi uygulayarak cezayı beş aya indirdi. Mahkeme Gök’e verdiği cezayı “Sanığın kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önüne alındığında hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılması halinde ileride bir daha suç işlemeyeceği hususunda mahkememize tam bir vicdani kanaat oluştuğu” gerekçesiyle erteledi.

Ne olmuştu?

30 Ağustos Cuma gecesi Fenerbahçe’nin Alanyaspor’la oynadığı maçın ardından Kadıköy’deki Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun otoparkında olanlar Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen için maç keyfinin kâbusa dönüşmesine yol açmıştı.

Binlerce taraftarın coşkuyla doldurduğu stadyumdan çıkarken İşçimen art arda çalınan kornalarla başlayan olaylar zincirinde saldırıya uğramıştı. İşçimen arkasındaki arabada bulunanları uyarmak için aracından inmişti. Otomobilinden inen saldırgan da hiç tereddüt etmeden savcıya yönelmişti. Yumruk darbesiyle yere düşen İşçimen’e çevredekiler yardım etmişti. Savcı İşçimen polis ekiplerince hastaneye götürüldü, darp raporu alan savcı saldırganlardan şikayetçi olmuştu.

Önce serbest bırakıldı, sonra tutuklandı

İşçimen’i döven saldırganlardan Tayfun Tahsin İlgün, ardından da Erol Gök yakalandı. Ancak İlgün yakalandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İşçimen’e hakaret ettiği belirlenen ve yakalandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli İlgün dün tekrar çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tartışmanın ardından İşçimen’i dövdüğü tespit edilen ve soruşturmanın yürütüldüğü Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olan firari şüpheli Erol Gök de savcılığa giderek teslim oldu. Gök işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yargıtay savcısını yumruklayan saldırganın ifadesi ortaya çıktı: Babalık duygum yüzünden oldu