Kocaeli'de evli ve dört çocuk annesi Güneş Yıldıztan'dan yedi yıldır haber alınamıyordu. Yıldıztan'ın cinayete kurban gittiği, kendi aile meclisinde infaz kararı çıktığı belirlendi.

Kocaeli’de 2017 yılında evli ve dört çocuk annesi  Güneş Yıldıztan, sevgilisi M.A. ile evden kaçtı. Bir süre sonra M.A. ile Güneş Yıldıztan Darıca Polis Merkezi’ne başvurdu.

Güneş Yıldıztan, eşi Nihat Yıldıztan’ın kendisini dövdüğünü belirterek şikayetçi oldu. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından kadın sığınma evine yerleştirildi. Bir süre sonra kendi isteğiyle ayrıldı. Yaklaşık beş gün boyunca çeşitli yerlerde konakladıktan sonra sırra kadem bastı.

‘Cinayete kurban gitti’

Polis, Güneş Yıldıztan’ın yedi yıldır hiçbir yaşam belirtisi göstermemesi üzerine konuya ilişkin inceleme başlattı. 50’nin üzerinde kişinin ifadesine başvuruldu, adım adım iz sürüldü.

Yaklaşık dört aylık teknik ve fiziki tabinin ardından genç kadının öldürüldüğü anlaşıldı. İstanbul ve Van’daki eş zamanlı operasyonlarda 26 kişiyi gözaltına alındı.

Nihat Y., S.Y, M.Y, B.Y, F.Y, O.Y., A.Y, S.Y, Z.Y, B.Y, M.Y, ve M.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından cinayet, cinayeti azmettirme ve cinayete iştirak suçlarıyla Körfez Adliyesi’ne sevk edildi.

‘Ormanlık alana götürdüler’

Öte yandan Güneş Yıldıztan’ın sığınma evinden çıktığı süreçte eşinin yakınları ve aile fertleri tarafından yakalanarak Körfez ilçesi İlimtepe bölgesine götürüldüğü öğrenildi.

Yıldıztan’ın eşi, eşinin kardeşleri ve amca oğulları tarafından ormanlık alanda öldürüldüğü tespit edildi.

Yıldıztan’ın kardeşlerinin aile meclisinde alınan infaz kararına karşı çıktığı bildirilirken, 7 yıllık süreçte kimsenin ‘kayıp müracaatı’ yapmadığı aktarıldı. Yıldıztan’ın cesedine ise ulaşılamadı.