Yalnızca geçen ay 160 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye'de ağustos ayının bitimine beş gün kala bir iş cinayeti haberi daha geldi. Muhyettin Aka Mersin'de bir inşaatın altıncı katından düşerek öldü.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) tarafından hazırlanan Temmuz 2024 raporu ülkede iş cinayetlerinin yaygın ve sistematik bir sorun olduğunu apaçık gözler önüne seriyor. İSİG tarafından hazırlanan rapora göre temmuz ayında Türkiye genelinde 160 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. En çok vaka inşaatlarda; inşaatta hayatını kaybeden işçilerin sayısı diğer sektörlere göre iki kat daha fazla.

Altıncı kattan asansör boşluğuna düştü

Önceki gün de Mersin’in Mezitli ilçesindeki inşaatta Muhyettin Aka asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. 25 Ağustos 2024’teki olayda çelik kapı takan Aka altıncı kattan asansör boşluğuna düşerek ağır yaralandı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde Muhyettin Aka’nın düşme etkisiyle hayatını olay yerinde kaybettiği kayıtlara geçti.

İki işçi göçük altında hayatını kaybetti: İSKİ ‘Bizim ilgimiz yok’ dedi, müteahhit yakalandı