İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatı ve ticaretine yönelik 20 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-16' operasyonlarında; 700 kg uyuşturucu madde, 13 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 366 kişinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada jandarmanın 20 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve “torbacı” denilen sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan operasyonlara 230 ekip ve 980 jandarma katıldı.

Diyarbakır, Antalya, İzmir, Ağrı, Kastamonu, Amasya, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, Sakarya, Van, Bingöl, Aydın, Tekirdağ, Çanakkale, Hatay, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kayseri’de 700 kilogram uyuşturucu madde ve 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 366 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Operasyonlarda ele geçirilen esrar, metamfetamin, bonzai, kokain, skunk ve uyuşturucu haplar sergilendi. Yerlikaya bu görüntüleri de paylaşımına ekledi.

Operasyona katılan personeli tebrik eden Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek” dedi.

İki polise 20 kilo uyuşturucu ile suç üstü