Yalova'daki KYK yurdunda kalan 36 kız öğrenci öğle yemeğinden sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Valilik 'tahkikat başlatılmıştır' açıklaması yaptı.

Yalova’nın Termal ilçesinde 1345 kız öğrencinin kaldığı KYK’ya bağlı Akça Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda öğle yemeğinden sonra öğrencilerde karın ağrısı ve ishal şikayetleri görüldü. Rahatsızlanan 36 öğrenci Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken öğrencilerin yediği yemekten numune alındı.

Öğrenciler tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Yalova Valiliği de olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dendi:

“İlimizde bulunan Gençlik Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’ne bağlı 2 bin 90 öğrenci kapasiteli Akça Hatun Öğrenci Yurdu’nda konaklayan öğrencilerimiz 06.11.2023 tarihinde karın ağrısı ve ishal şikayetiyle, yurt idaresine müracaat bulunmuştur. Bunun üzerine ivedilikle öğrencilerimiz hastaneye sevk edilmiştir. Tedavi altına alınan öğrencilerimizin genel durumları iyi olup, tedavileri tamamlanan öğrencilerimiz taburcu edilmektedir. Konuyla ilgili valiliğimizce de gerekli tahkikat başlatılmıştır.”

Artık her gün yaşanıyor: KYK yurdu asansör kazalarında son adres Rize