Artvin'de yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı nedeniyle bir buçuk yıl içinde yedinci kez taşınan Yusufeli ilçesinde yüzler artık gülüyor. Yedinci denemenin sonunda ilçelerine alışan halk ve esnaf halinden memnun. 

Yusufeli Barajı Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerine projelendirilen, 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek, dünyanın beşinci en yüksek barajı. 22 Kasım 2022’de su tutmaya başlayan baraj Yusufeli ilçe merkezini ve çevre köyleri sular altında bıraktı. Yusufeli halkı da sular altında kalan köylerinden yeni inşa edilen yerleşim yerlerine taşındı. Yaklaşık bir buçuk yıl içinde yedi kez taşınan Yusufeli ilçesi sakinleri göç ettikleri yeni yerleşim yerlerindeki hayatlarına nihayet alıştı.

‘Gelişmeye daha açık bir ilçe oldu’

Mahalle sakinlerini sonunda memnun edebilmeyi başaran yeni yerleşim yeri esnafın da yüzünü güldürdü. Yeni ilçelerinde iş yerlerinin daha güzel ve düzenli olduğunu söyleyen işletmeci Akif Korucu “Eski ilçeye göre burası daha iyi oldu. Her anlamda güzel, gelişmeye daha açık oldu. Anılarımız vardı, çocukluğumuzun geçtiği mahallemiz, her şeyimiz su altında ama burada büyük bir proje yapıldı. Biz de buraya çıkmak zorunda kaldık” dedi.

Yusufeli Barajı tamamlandı, yarın açılıyorYusufeli Barajı tamamlandı, yarın açılıyor