Tekirdağ'da bir benzin istasyonunda aracına akaryakıt almak isteyen CHP'li Meclis Üyesi Ekiciler, taksiyle aynı yeren gelen grupla tartıştı. Bunlardan 16 yaşındaki çocuk Ekiciler'i yüzünden vurdu. Ekiciler 6 günlük yaşam savaşını dün kaybetti.

Tekirdağ’da 18 Ağustos’ta saat 01.30 sıralarında Süleymanpaşa ilçesine bağlı Gazioğlu Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda Süleymanpaşa Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Can Ekiciler akaryakıt almak için durdu. Bu sırada istasyona taksiyle 3 kişi geldi. Grupla, Ekiciler arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Bu sırada şüphelilerden 16 yaşındaki R.K., üzerindeki tabancayı çıkarıp Mustafa Can Ekiciler’e ateş açtı. Yüzüne aldığı kurşunla ağır yaralanan Ekiciler, kanlar için yere yığıldı, 3 kişi geldikleri taksi ile kaçtı. Mustafa Can Ekiciler, haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri tarafından Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Olayla ilgili çalışma başlatan jandarma, 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, tabancayı kullanan R.K. tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavisi süren Mustafa Can Ekiciler ise bugün yaşam savaşını kaybetti. Ekiciler için öğle vakti Gazioğlu Camisi’nde cenaze namazı kılındı.

Cenazeye Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cengiz Günay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ve sevenleri katıldı. Namazın ardından Mustafa Can Ekiciler’in cenazesi Gazioğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CHP Atalay çağrısı için tarih verdi, Soylu’ya ‘Meclis soruşturması istemesini’ teklif etti