Başakşehir'de 17 yaşındaki bir kişi yüzünü bezle kapatıp elindeki bıçakla önüne çıkan herkese saldırdı. Üç kişiyi yaralayan saldırganın son hedefi okula girmekti ama kapının kapalı olması çocukları faciadan korudu.

İstanbul Başakşehir dün akşam korku dolu anlar yaşadı. Çünkü M.G. isimli 17 yaşındaki bir çocuk yanına bıçağı alıp sokağa çıktı. Kayaşehir Şehit Mustafa Bozoklu Caddesi’nde bir süre dolaştıktan sonra bir bezle yüzünü örttü ve yanındaki bıçağı çıkardı. Önce bir pastaneye denk geldi, burada oturan H.F.E.’ye saldırarak bıçakladı.

İlk saldırısından sonra caddeye doğru koştu, bu kez de kaldırımda yürüyen bir çifte saldırdı. Bu sırada bir kişi sırtından bıçaklandı. Onların ardından yeni bir hedef bulmaya çalıştı. Gözüne ilk kestirdiği okul oldu. Ancak neyse ki okulun kapısı kapalıydı ve çok büyük bir faciadan dönüldü. Saldırgan okula giremeyince bu kez kaçıp izini kaybettirmeyi denedi ama başaramadı. Olay yerinde gelen çok sayıda ambulans yaralılara müdahale etti. Yaralı üç kişiden birinin durumu ağır. Polisler de saldırganı aramaya başladı ve kimliği kısa sürede belli oldu. M.G. evinden gözaltına alındı, yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.

Okulun önündeki saldırı anları.

Saldırının yaşandığı kafenin sahibi Bülent Yağlıcı olayın şokunu atlatamadı. Bir arkadaşının hastanede olduğunu söyleyen Bülent Yağlıcı müdahale etmeye çalıştıklarını ama başaramadıklarını, bir kişiyi de ailesinin yanında bıçakladığını söyledi. Aynı saldırganın daha sonra bir kişiyi daha bıçakla yaraladığını anlatan Bülent Yağlıcı “Ne olduğunu anlayamadık, bir anda oldu. Yakalandığını duyduk, 15-16 yaşında yabancı uyruklu, madde bağımlısı bir çocuk olduğunu öğrendik. Hiç kimse birbirini tanımıyor. Tamamen rastgele oluyor” dedi.

Arda K.

Bu olayın benzeri ağustos ayında Eskişehir’de de yaşanmıştı. 18 yaşındaki Arda K., maskesini ve çelik yeleğini giyip, eline aldığı balta ve bıçakla sokağa çıkmıştı. Durakta bekleyen vatandaşlara saldıran Arda K.’yı orada bulunan bir polis durdurmuştu. Kaçmaya çalışan saldırgan yakalanıp gözaltına alınmıştı. Bu olayların korkunçluğunu bir basamak yukarı taşıyansa Arda K.’nın saldırı anlarını sosyal medyada canlı yayınlamasıydı.

Görüntülerde ara sokakta hazırlandıktan sonra kendisini görüntüleyen Arda K’nin daha sonra caminin çay bahçesinde oturan ve tramvay durağında yürüyen kişilere bıçakla saldırıp yaraladığı anlar yer alıyordu. Elinde bıçakla Arda K’yi karşısında görenlerin “yardım edin” diye bağırdığı duyulan videoda, arkasından koşup yakalayan aralarında polis memurunun olduğu grubun Arda K’ye “Kimsin sen, ne istiyorsun?” diye sorduğu anlar da kayda geçmişti.

13 polisin şehit olduğu saldırı için dokuz yıl sonra operasyon