Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun gitaristi Can Tunaboylu, Aybike Çelik'e şiddet uyguladığına dair iddialarla gündeme gelmişti. Olayda yeni bir gelişme daha yaşandı ve Aybike Çelik "Bana kutu içinde mermi gönderdi" diyerek bir suç duyurusunda daha bulundu.

Yüzyüzeyken Konuşuruz adlı müzik grubu geçen haftalarda şiddet olayıyla gündeme gelmişti. Grubun gitaristi Can Tunaboylu’nun eski sevgilisi Aybike Çelik Tunaboylu’nun şiddet uyguladığını söylemiş, şikayetçi olmuştu. Şikayetin ardından Can Tunaboylu hakkında hakaret ve basit yaralama suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Aybike Çelik ayrıca sosyal medyadan dövüldüğüne dair fotoğraflar paylaşmış “3 Ağustos gecesi eski erkek arkadaşım olan şahıs tarafından darp edildim. 13 gün boyunca kırık kol, gözüm mor bir şekilde duygusal manipülasyonuyla evde tutuldum” demişti.

Can Tunaboylu’nun annesi oyuncu Ayşe Tunaboylu.

Patronlar Dünyası’ndan Ali Kemal Erdem’in haberine göre Can Tunaboylu hakkında bir suç duyurusu daha yapıldı. Aybike Çelik’in avukatı Yusuf Sidar Şahin Kartal’daki İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek yeni bir iddia için şikayette bulundu. Tehdit, kişilerin huzur ve sükununu bozma; ruhsatsız mermi bulundurma, taşıma, satın alma suçlarından ceza talep edilen suç duyurusunda Çelik’in Can Tunaboylu ile yaşadığı evi terk etmesinin ardından eşyalarını almak istediği, Tunaboylu’nun annesi Ayşe Tunaboylu’nun “Bu eve gelirse polis çağırırım” demesi üzerine Çelik’in bizzat giderek eşyaları almaktan caydığı öne sürüldü.

Aybike Çelik ve Can Tunaboylu.

Yeni evine taşınırken fark etti

Suç duyurusuna göre Ayşe Tunaboylu’nun sözleri üzerine Aybike Çelik ortak arkadaşları Hale Aktakas’ın araya girmesini, yaşadığı korku ve endişeden dolayı İstanbul’u terk edip Adana’daki ailesinin yanına gittiğini söylemesini istedi. Can Tunaboylu’nun da Çelik’e ait eşyaları toplayarak Aktakas’a gönderdiği kaydedildi. Bu süreçte Aybike Çelik’in İstanbul’a dönerek ev tuttuğu, Tunaboylu’nun bizzat paketleyip kargolayarak gönderdiği eşyaları Aktakas’tan teslim aldığı dilekçede anlatıldı.

‘Kutu içinde mermi gönderdi’

Ancak eşya teslimi sırasında ise yeni bir olay yaşandığı iddia edildi ve suç duyurusunun sebebi de buydu. Aybike Çelik 7 Kasım’da yeni evine yerleşirken dekoratif bir kutu içine Can Tunaboylu tarafından mermi konduğunu fark etti. Dilekçede Aybike Çelik’in avukatı Şahin’e gönderdiği bilgilendirme mesajı ile merminin fotoğrafının ekran görüntüsüne de yer verildi, merminin savcılığa elden teslim edileceği söylenip şöyle dendi:

“Suç konusu mermi üzerinde parmak izi incelemesi yapılmasını talep ederiz. Müvekkil yaşadığı şokla ellemiş bulunduğu için müvekkilin parmak izleri dışında mermiye dokunmuş kişilerin parmak izlerinin tespit edilmesini ve şüpheli Can Tunaboylu’nun parmak izi ile karşılaştırılmasını talep ederiz.”

Aynı grubun geçmişteki şiddet olayı da hatırlatıldı

Tunaboylu’nun gençler arasında etkisi olan bir rock grubunda müzisyen olduğunu, aynı grubun vokalistinin de daha önce hamile eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla yapılmış haberler olduğunu hatırlatan avukat Şahin dilekçede “Böylesi bir grubun ve üyelerinin cezasız kalması onları dinleyen ve yaşı itibariyle kötü etkilere maruz kalmaya çok açık gençlerin de kötü örnek edinmesine yol açabilecektir” diye yazdı.

Belediye Yüzyüzeyken Konseri’ni iptal etti: Duyarsız kalamayız