İzmir’de kıskançlık nedeniyle tartıştığı eşi Zehra Barbak’ı bıçaklayarak katleden Kayhan Barbak duruşmada savcılıktaki ifadesini tekrarlayarak 'Bıçaklama anını hatırlamıyorum. Bipolar bozukluk teşhisim var ve ilaç kullanıyorum' dedi.

Olay İzmir’in Karabağlar ilçesinde, 25 Aralık 2023’te sabah saat 05.00 sıralarında Vatan Mahallesi’nde meydana geldi. İçki içtikten sonra eve dönen Kayhan Barbak ile eşi Zehra Barbak tartışmaya başladı.

Tartışma büyüdü ve Kayhan Barbak mutfaktan aldığı bıçakla eşini üç yerinden bıçakladı. Kanlar içinde kalan Zehra Barbak dışarı çıkıp yardım istedi, çevredekilere eşi tarafından bıçaklandığını söyledi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Zehra Barbak’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Polis Kayhan Barbak’ı suç aleti bıçakla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Barbak polisteki ifadesinde cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini itiraf etti. Adliyeye sevk edildi, tutuklandı.

Kayhan Barbak savcılıktaki ifadesinde tartışma sırasında çok alkollü olduğunu ve eşini bıçakladığını hatırlamadığını söyledi. Olaydan sonra balkondan eşini izlediğini ve eşinin dayısının evine gittiğini düşündüğünü söyledi. Tartışma sesine uyanan çocuğunu uyutmaya çalıştığını da iddia etti.

Ağırlaştırılmış müebbet istendi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kayhan Barbak hakkında “Eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Sanık İzmir 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada tarafların avukatları, Zehra Barbak’ın annesi Naime Özkan ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de hazır bulundu.

Kayhan Barbak savunmasında kayınvalidesi ve eşi Rafet Özkan’ın evliliğini bozduğunu öne sürerek kendisini savundu.

Bipolar bozukluk yaşadığını ve çeşitli ilaçlar kullandığını iddia eden sanık “Eşimin annesi Naime çocuğumuza bakıyordu. Rafet ile evlenmelerinden sonra aramız bozulmaya başladı. Rafet bizi ayırmaya çalıştı. Eşime mesaj attım, ‘Size de bakarım’ diye. Sonraki süreçte ayrılmak istiyordum. Zehra ise ayrılmak istemiyordu. Bıçaklama anını ise hatırlamıyorum. İlaç kullanıyorum. Bipolar bozukluk teşhisim var” dedi.

Tahliye istedi

Zehra Barbak’ın annesi Naime Özkan duruşmada sanığın yalan söylediğini belirterek “Kayhan Barbak savunmasında yalan söylüyor. Bir dönem kaza geçirip yürüyemez hale gelince evimizde eşim Rafet ile Kayhan Barbak’a baktık. Şikayetçiyim” dedi.

Duruşma savcısı sanığın tutukluluğunun devamını talep ederken Kayhan Barbak mütalaayı kabul etmeyerek tahliye istedi. Mahkeme sanığın tutukluluğunun devamına ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor: Üç farklı il üç farklı cinayet