Erenler ilçesinde ikamet eden 2 çocuk ve 4 torun sahibi Gürpınar, Adapazarı ilçesindeki Uzun Çarşı’da terzilik yapan eşine uzun yıllar destek oldu.
Eşiyle günübirlik gezi için 2012’de gittikleri Eskişehir’deki Porsuk Çayı’nda gondola binerken ayağı takılıp düşen Gürpınar’ın kalça kemiği kırıldı.
İki kez ameliyatı edilen Gürpınar yataktan kalkamadığı dönemlerde oğlunun kütüphaneden getirdiği kitaplarla okuma alışkanlığı kazandı.
O dönemlerde eşi vefat eden Gürpınar tek başına yaşadığı evinde yalnızlığını kitaplarla paylaşarak “kitap kurdu” oldu.
Yaşlılık ve hastalıkları nedeniyle sürekli kütüphaneye gidemeyen Gürpınar oğlu Feridun Gürpınar’ın kütüphaneden düzenli getirdiği kitaplarla okuma alışkanlığını sürdürüyor.
İl Halk Kütüphanesine oğlu üstünden üye olan Gürpınar geçen yıl bir sene içinde 94 kitap okudu; 80 kitap okuyan Rümeysa Özdemir ve 74 kitap bitiren Şeyma Kaymak’la birlikte “yılın okuru” seçildi.
“Yanımda mutlaka kitap olmasını istiyorum”
Beyhan Gürpınar, AA muhabirine, çocukluk ve gençlik dönemlerinde kitap okuma alışkanlığı olmadığını, bu durumdan üzüntü duyduğunu söyledi.
Ameliyat geçirdikten sonra 7 ay boyunca yataktan hiç kalkamadığını, vakit geçirmesi için oğlunun kitaplar getirdiğini anlatan Gürpınar, “Daha önce hiç kitap okuma alışkanlığım yoktu. Yaklaşık 13 senedir elimin altında kitap olmayınca kendimi rahat hissetmiyorum. Kitap okumanın gerçekten çok faydalarını gördüm. Ufkum genişledi, yalnızlığımı hissetmiyorum ve görüşlerim farklılaştı.” ifadelerini kullandı.
Gürpınar, kitap okumaya önce vakit geçirmek için başladığını, daha sonra bunun alışkanlık haline geldiğini belirterek, yanında mutlaka kitap olmasını istediğini, kitap okumanın kendisini mutlu ettiğini kaydetti.
Kitapların en iyi arkadaş olduğunu vurgulayan Gürpınar, “Yaşınız kaç olursa olsun kitap okumaya devam edin.” tavsiyesinde bulundu.
Gürpınar, çocuklara küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğine işaret ederek, bunun teknoloji bağımlılığından uzaklaşma yöntemlerinden biri olabileceğini sözlerine ekledi.
