Serdar Akinan’ın 6 Şubat depremlerinden sonra yaşananları gazeteciler, arama-kurtarma uzmanları ve gönüllülerin anlatımıyla aktardığı 'Deprem' belgeseli Blu TV'de yayında. Belgesel Türkiye’nin depremle ilişkisini tarihsel perspektifle ele alıyor.

Gazeteci ve yazar Serdar Akinan 6 Şubat depremlerinden sonra sözü felakete tanıklık eden gazetecilere, arama kurtarma uzmanlarına ve gönüllülere verdi. ‘Deprem’ isimli belgesel 17 Ağustos 1999 İzmit Depremi ile geçen yılki 6 Şubat depremleri arasında yaşananları ele alıyor.

Blu TV’de yayınlanan belgeselin ‘Beşik’ adlı ilk bölümünde afet uzmanları ve deprem bilimciler geçmiş depremleri değerlendirerek geleceğe dair öngörülerini paylaşıyor, depremzedeler yaşadıklarını anlatıyor. Ortaya çıkan ihmaller tablosu verileri tanık ve uzmanların görüşleriyle aktarılıyor.

Editörlüğünü gazeteci Hayri Demir ve Sevgi Çelik’ün üstlendiği belgesel Türkiye’nin depremle ilişkisini tarihsel perspektifle ele alırken Türkiye’nin deprem gerçeğini hatırlatmayı amaçlıyor.

Raf Gezgini: Deprem kitaplarla da hafızalarda