20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı. Türkiye'nin en eski ve uzun soluklu bale festivali olma özelliği taşıyan etkinlik dizisinin açılışında Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 'Harem' balesi, Bodrum Kalesi'nin tarihi atmosferinde sahnelendi.

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, ‘Harem’ gösterisiyle başladı. Türkiye’nin en eski ve uzun soluklu bale festivali olma özelliği taşıyan etkinlik dizisi bu yıl da Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenleniyor. Açılışta sahnelenen ‘Harem’i Ankara Devlet Opera ve Balesi sahneledi. Önceki gece gerçekleşen açılışa Bodrumluların ve tatillini Bodrum’da geçiren sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Festival 17 Ağustos’a kadar devam edecek.

Merih Çimenciler’in yönettiği, dekor ve kostümü Alexander Vasilliev’e, ışık tasarımı Tahsin Çetin’e ait iki perdelik ‘Harem’ balesi, kudüm, ney, keman, kanun ve piyano eşliğindeki müziklerle Dede Efendi ve Hacı Arif Bey’in klasik besteleriyle sahnelendi. Eser ,Topkapı Saray hareminin aşk, sevgi, fedakârlık, entrika ve iktidar mücadeleleri ile örülü
hikayesini izleyiciye aktarıyor. 20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin açılışındaki bu özel performans, tarihi mekânı dolduran sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, temsil öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin bu yıl 20’ncisi kutladıklarını, bunun kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Karahan, tarihi Bodrum Kalesi içinde sanat yapmanın ayrı keyif olduğunu vurguladı.

Bu yıl Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde 20. yıl dolayısıyla beş ayrı disiplinde eser sahnelendiklerini belirten Murat Karahan, şöyle devam etti: “Bu akşam Türk balesi olan ‘Harem’ ile başlıyoruz. Sergilendiği her akşam kapalı gişe oynayan çok değerli bir eserimiz. 8 Ağustos’ta ‘Notre Dame’ın Kamburu’, 11 Ağustos’ta Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu ‘A Passage to Bollywood’ adlı performansımız var. 13 Ağustos’ta İspanyol Flamenko Dans Topluluğu’nun sergileyeceği ‘Woman By Aaron Vivancos’, 16-17 Ağustos’ta da ‘Don Kişot’ ile festivalimizi bitireceğiz.”

MIX Festival iştah kabartıyor: Warhaus, Kid Francescoli ve daha nicesiMIX Festival iştah kabartıyor: Warhaus, Kid Francescoli ve daha nicesi