2023 yılının bol ödüllü ve en çok konuşulan bu filmlerini kaçırdıysanız üzülmeyin. Zira İstanbul Modern Sinema eleştirmenler tarafından en iyi seçilen yapımları TOP 5 başlığıyla sinema severlerle buluşturuyor.

Jonathan Glazer’in Oscarlı ‘İlgi Alanı’, Hayao Miyazaki’nin ödüllü ‘Çocuk ve Balıkçıl’ı, Martin Scorsese’nin son tarihi epik filmi ‘Dolunay Katiller’i… 2023 yılının bol ödüllü ve en çok konuşulan bu filmlerini kaçırdıysanız üzülmeyin. Zira İstanbul Modern Sinema eleştirmenler tarafından en iyi seçilen yapımları TOP 5 başlığıyla sinema severlerle buluşturuyor.

Programda ayrıca Film Comment dergisi tarafından 2023’ün en iyi filmi seçilen ‘Bir Skandalın Peşinde’ ve Romanya’nın Oscar adayı ‘Dünyanın Sonundan Çok da Bir Şey Beklemeyin’ filmleri yer alıyor.

Jonathan Glazer imzalı ‘İlgi Alanı / The Zone of Interest’ Auschwitz’te geçen bir Holokost filmiydi. Yapım En İyi Uluslararası Oscar ödülünü almıştı. Scorsese’nin başrolü Leonardo Di Caprio’ya verdiği ‘Dolunay Katiller’i Türkiye’de gösterime girmiş, 81 bin kişi tarafından izlenmişti.

Jonathan Glazer Oscar aldığı gecede sahneden “Gazze” diyerek yaşanan katliama ses veren ilk ve tek isim olmuştu.

8-13 Haziran tarihleri arasında yapılacak gösterimlerin programı şöyle:

8 Haziran Cumartesi

‘Bir Skandalın Peşinde’- Saat: 13.00

‘Mayıs Sıkıntısı’- Saat: 15.15

‘İlgi Alanı’- Saat: 17.30

Dünyanın Sonundan Çok da Bir Şey Beklemeyin- Saat: 17.30

9 Haziran Cumartesi

‘Çocuk ve Balıkçıl’- Saat: 13.30

‘Bir Skandalın Peşinde’- Saat: 15.15

‘Dolunay Katilleri’- Saat: 17.30

13 Haziran Perşembe

‘İlgi Alanı’- Saat: 13.00

‘Çocuk ve Balıkçıl’- Saat: 15.00

Dünyanın Sonundan Çok da Bir Şey Beklemeyin- Saat: 17.15

📌Biletler İstanbul Modern Sinema’nın internet sitesinden alınabilir. Ayrıca perşembe günleri tüm sinema gösterimleri ücretsiz.

İstanbul Modern’de bir Beethoven gecesi