Lübnan asıllı Fransız trompet virtüözü İbrahim Maalouf İstanbul'a geliyor. Türkiye'de geniş bir hayran kitlesine sahip Maalouf, 25 Mayıs 2024'te Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.

Bugüne kadar 17 albüme imza atan İbrahim Maalouf, yeniden İstanbul’a geliyor. Daha önce de pek çok kez İstanbullu müzikseverlerle buluşan Lübnan asıllı trompetçi 25 Mayıs akşamı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak. Spotify verilerine göre Paris’ten sonra dünya genelinde en çok İstanbul’da dinlenen müzisyen ‘T.O.M.A’ projesi kapsamında konser verecek. Yeni projesinin dünya turnesi kapsamında performans sergileyecek trompetçinin konser biletleri, biletix.com üzeirnden 3 Ocak 2024 Çarşamba saat 12.00’de satışa çıkıyor.

İbrahim Maalouf’tan davetkar bir proje

Geçmişte Grammy adaylığı da bulunan Ibrahim Maalouf yeni ve yenilikçi bir müzikal projeyle geri dönüyor. Açılımı “Michel Ange’ın Trompetleri” olan ‘T.O.M.A,’ felsefi, tarihi ve müzikal açılardan bizi folklor ve modernliğin bir araya geldiği bir dünyaya götüren büyük bir macera. Her zaman olduğu gibi, Ibrahim’in müziği sofistike ve ulaşılabilirlik arasında mükemmel bir denge kurarak farklı dinleyiciler için hem zorlayıcı hem de davetkar bir proje olarak karşımıza çıkıyor.

Müzik kariyerine klasik müzik eğitimiyle başlayan İbrahim Maalouf, henüz 20 yaşındayken birçok uluslararası klasik müzik yarışmasını kazandı. 2000’lerin başında pop, caz ve dünya müzik sahnelerinin önemli isimleri arasında giren virtüöz, yayımladığı birçok tekli ve albümle listelerin başında yer aldı. Müzik hayatı boyunca yüzlerce konser veren trompetçi; Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Lhasa de Sela gibi birçok isimle de aynı sahneyi paylaştı. 2007’den bu yana yayımladığı sayısız albümde prodüktör, besteci ve aranjörlük gibi rolleri de üstlenen başarılı virtüöz; aynı zamanda birçok film müziği albümü besteledi.

Caz, rap, dünya ve Orta Doğu müziği türleri arasında gezinen sound’uyla ve kariyeri boyunca oluşturmuş olduğu kendine has stiliyle, İstanbul’daki her konserinde dinleyicilerine yenilikler sunan İbrahim Maalouf, geleneksel üç sübaplı trompet yerine babası Nassim Maalouf’un icat ettiği çeyrek tonların çalınmasına imkan veren dört sübaplı trompet kullanıyor. Henüz 15 yaşındayken seslendirdiği Bach’ın ‘Brandenburg Konçertosu’ ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran müzisyenin annesi yazar Nada Maalouf, amcası ise çağın önemli entelektüellerinden Amin Maalouf. Türk müziğinden de ilham alan sanatçı daha önce ‘Harmandalı’nı seslendirmişti.

Evgeny Grinko: İstanbul’da çay içmeyi çok seviyorum