21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 'Zorba' ile sona erdi. İş Bankası'nın desteklediği festivale 14 bin izleyici katıldı. Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Tan Sağtürk bunun festival tarihinde bir rekor olduğunu açıkladı.

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali özel bir gösteriyle sona erdi. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Türkiye’nin en eski bale festivalinde ‘Zorba’ izleyiciyle buluştu. Ankara Devlet Opera ve Balesi prodüksiyonuyla sahnelenen gösteri seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. 3 Ağustos’ta başlayan festival Türkiye İş Bankası’nın destekleriyle düzenlenirken yaklaşık 14 bin sanatseverin katıldığı etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Tan Sağtürk son temsil öncesi “Yine bir rekor. 20 yılın en fazla seyirci rekoru: 13 bin 500. Yoğun çalışmamızın karşılığı. Festivallerimiz, yerleşik temsillerimiz seyircimizin yüksek teveccühü ile karşılandı. Ekibimizle gurur duyuyoruz. Seyircimize sonsuz teşekkürler” diye paylaşım yaptı.

Açılışta ‘Kuğu Gölü’ sahnelenmişti

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen ‘Kuğu Gölü’ balesiyle açılışı gerçekleşen festivalde, Samsun Devlet Operası ‘Carmen’, Mersin Devlet Opera ve Balesi ‘Muhteşem Gatsby’, İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘Güldestan’ ve  misafir konuk Basıleu Franca Topluluğu ‘Ballet Latino Tango’ gösterileri seyirciyle buluştu.

22 Ağustos’ta Yunan edebiyatçı Nikos Kazancakis’in aynı adlı eserinden esinlenilen Mikis Theodorakis’in müzikleri ile enerji ve tutkunun dansla buluştuğu ‘Zorba’ balesi, Ege’nin bu ünlü hikayesini bale adımları ile sahneye taşıdı. Librettosu ve koreografisi Lorca Massine imzası taşıyan ‘Zorba’ balesi, yaşama sevincinin, umudun, dostluğun ve tesellinin anlatıldığı hikayesi ile kültürler arası bir köprü kuruyor.

Dans ve müziği bir araya getiren Fuerza Bruta Wayra İstanbul’da