Demet Akbağ'ın 15 yıl sonra sahnelere döndüğü 'Aydınlıkevler' iki yıldır Türkiye'nin her yerinde sahneleniyor. Oyunu şimdiye kadar 250 bin kişi izledi. Yoğun ilgi gören oyun 1 Temmuz'da 100. kez sahnelenerek dalya yapacak.

2022’de başladı ‘Aydınlıkevler’ oyununun macerası. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı oyunla 15 yıl sonra Demet Akbağ da sahnelere dönmüştü. İki yıl boyunca Türkiye’nin birçok şehrinde sahnelendi oyun. Yoğun ilgi gördü, bugüne kadar 250 bin seyirci tarafından izlendiği açıklandı.

‘Aydınlıkevler’ dalya demeye hazırlanıyor. Bugünkü Maximum Uniq Açıkhava ve yarınki Bursa Açıkhava oyunlarının ardından 1 Temmuz’da Maximum Uniq Açıkhava’da 100. kez sahnelenecek. Kapalı gişe oynanan oyun seyirciyi 70’li yıllar Türkiye’sine götürüyor, bir babaanne ile torunun hayatından zamansız ama ‘her zamana ait’ bir hikaye anlatıyor.

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in yaptığı, proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği oyunda Demet Akbağ ile birlikte Salih Bademci, Burak Dakak, Sinem Ünsal, Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş ve Caner Alkaya rol alıyor.

Akbağ: Seyirci salondan mutlu ayrılıyor

Demet Akbağ oyunu verdiği bir söyleşide şöyle anlatmıştı: “Yıl 1975. Ankara soğuğunda bir babaanne ve torunun hikayesi bu. Torunu okul kazanmış, babaanne de onunla birlikte gitmiş başında durmak için. Babaanne geçmişinde saltanatlı bir dönem yaşamış. Babası, dedesi meşhur insanlarmış. Mahalle bakkalıyla camcısıyla çılgın ressamıyla küçük bir dünyası var ‘Aydınlıkevler’in. Müzikler de çok güzel. Mustafa arkadaşımız tatlı kanunuyla eşlik ediyor oyuna. O müziklerle televizyonda Eurovision’u büyük heyecanla beklediğimiz dönemlere geri gidiyoruz. İnsanlara iyi gelen bir oyun olduğunu düşünüyorum. Tatlı bir burukluğu da var ama finalde mutlu bir tebessümle ayrılıyor seyirci salondan.”

TÜİK açıkladı: Tiyatro ve baleye gidenlerin sayısı arttı sinemaya ilgi azaldı