13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde Ali Asgari'nin yönettiği 'Fani Dizeler' En İyi Film seçildi. Sinema Yazarları Derneği ise (SİYAD) En İyi Film Ödülü'ne Sepideh Farsi'nin yönettiği 'Deniz Kızı' filmini değer gördü. 

17 Kasım’da başlayan 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, dün düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü’nü Ali Asgari’nin yönettiği ‘Fani Dizeler’ filmi kazandı. Yarışmada Jüri Özel Ödülü ise Amr Gamal imzalı ‘Hayat Yükü’ filmine verildi. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Jürisi Ödülü’ne İranlı yönetmen Sepideh Farsi’nin yönettiği ‘Deniz Kızı’ filmi değer görüldü.

Elham Esas’ın yönettiği ‘Sarı’ filmi, Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü’ne değer görülürken, Sevin Yaman imzalı ‘Ben, Sen, O, Biz, Siz, Onlar’a Jüri Özel Ödülü verildiği

Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film Ödülü Yalçın Çiftçi’nin yönettiği ‘Beyaz Dağın Çocukları’na,  Jüri Özel Ödülü ise Enis Özkul’un yönettiği ‘Suriyeli Kozmonot’ yapımına verilirken festivalin Öğrenci Jürisi Ödülü’ne Tunahan Kurt’un yönettiği ‘Karganın Uykusu’ filmi değer görüldü.

İzleyicilerin oylarıyla belirlenen Habertürk Seyirci Ödülü ise festivalin Adalet Terazisi bölümünde gösterilen Agnieszka Holland’ın ‘Yeşil Hudut’ filmine verildi.

‘Herkes için adalet demeye devam edeceğiz

Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer törende yaptığı konuşmada “Uluslararası suç ve ceza film festivalinin adalet platformunda, dünyanın dört bir köşesinden sanatçılar ve bilim insanları bir araya geldi. İnsanlığa karşı işlenen suçlara, ayrımcılık vher alandaki eşitsizliklere sinema vbilimin diliyle karşı duruşlar özgürce ifade edildi. Evrensel çapta barış vkardeşlik için ‘Herkes İçin Adalet’ demeye devam ediyoruz” dedi.

 

Gazze kararı ‘Çığlık’ yapımcısına pahalıya patladı: Jenna Ortega filmde yer almayacak