Göç, iklim krizi ve günümüz dünyasının can alıcı problemlerine odaklanan 6. Mardin Bienali, sanatseverlerle buluşacak. 10 Mayıs-10 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek bienal, 'Daha Uzaklara' temasıyla kentin farklı noktalarında.

6. Mardin Bienali sanatseverlerle buluşmak için gün sayıyor. Küratörlüğünü Ali Akay’ın üstlendiği bienal, 10 Mayıs-10 Haziran 2024 tarihleri arasında göç, iklim krizi ve günümüz dünyasının can alıcı problemlere odaklanıyor. ‘Daha Uzaklara’ başlığıyla gerçekleşecek bienal tarihi kentin farklı mekânlarında ziyaretçileri ağırlayacak. Siyasi, sosyolojik, anatsal alanlarda sorunların ötesine nasıl geçilebileceği sorgulamayı amaçlayan bienal, kentin tarihinden de besleniyor.

Mardin Bienali  pandemi sonrası dünyaya odaklanıyor

2022 yılındaki 5. Mardin Bienali ‘Çimenlerin Vaadi’ başlığıyla gerçekleşirken hem kentte hem de farklı coğrafyalardan ziyaretçileri ağırlamıştı. Bu kez pandemi sonrası değişen dünyanın içinde bulunduğu vaziyete dair cevaplar aramayı da hedefleyen bienal, iklim krizi, mülteci krizi ve iç savaşlar üzerine de düşünmeye davet ediyor. Sarkis, Nil Yalter, Ayşe Erkmen, İnci Eviner, Ali Kazma, Ahmet Öğüt, Aslı Çavuşoğlu, İrem Günaydın, Yüksel Arslan, Büke Uras, Güçlü Öztekin, Serkan Özkaya gibi sanatçılar, bienalin katılımcıları arasında. Şu ana kadar 40 sanatçının bienal programında yer alacağı açıklandı.

6. Mardin Bienali için düzenlenen basın toplantısında konuşan küratör Ali Akay “Dünyaya gittikçe yayılan, ufkumuzun neredeyse kalmadığı bir karamsarlıkla karşılaşıyoruz. Avrupa’da yükselen mülteci krizi, bu krize karşı duyarlılık oluşturan toplum ve siyasetin bu konuya reaksiyonal tepkileri, bienalin konusunun ve eserlerinin seçiminde etkenlerden biri. Avrupa’da da giderek yeni bir ‘Avrupalılaşma’ fikri ile karşı karşıyayız ki, Amerika’da ve tüm dünyada da durum aslında aynı” sözleriyle bienalde eser seçiminin nasıl gerçekleştiğine dair açıklamada bulundu.

Art Basel Miami’de Filistin protestosu: Öldürmeyi bırakın