HBO hiti 'Sex and the City' altı sezon, 94 bölüm sürdü. New York'ta yaşayan dört kadının arkadaşlıklarını, hayatlarını ve ilişkilerini anlattı. Sansürsüzdü, iddialıydı. Ancak başrol oyuncusu Sarah Jessica Parker hiçbir zaman çıplak sahnelerde olmak istemedi. Nedenini ise yollar sonra açıkladı.

HBO’nun kült yapımlarından ‘Sex and the City’ yeni versiyonu ‘And Just Like That’ ile yeniden radarımızda. Geçen hafta başlayan ikinci sezon “Sevsek de sevmesek de izlemekten vazgeçemiyoruz” seslerini de yükseltiyor. Gelecek bölümler, eski tadı yakalar mı bekleyip göreceğiz ama neyse ki dizi gündemdeyken seriye dair bilinmeyenleri öğrenmeye devam ediyoruz.

1998 yılında başlayan dizi, altı sezon sürdü. 50 kere Emmy’e aday oldu ve yedi kez farklı dallarda bu ödülü kazandı. Time dergisine kapak olan ilk diziydi, bugün etkisi hala devam eden bir fenomendi. Altı sezon, 94 bölümlük macera New York’ta yaşayan dört kadının yakın arkadaşlıklarını, ilişkilerini ve kariyerlerini anlattı. Dizi yayın hayatına birçok macera ve unutulmaz an sığdırdı. Dizinin temel konularından biri de seksti. Dört kadının birbirinden farklı ilişkilerini ve sevgililerini tanıdık.

Ancak dizinin aynı zamanda yapımcılarından biri olan Sarah Jessica Parker’ın bu konuda sıkı bir kuralı vardı. Parker, dizi boyunca hiçbir zaman tamamen çıplak olduğu bir sahnede yer almak istemediğini açıklamıştı. Parker’ın, Sex and the City’nin yaratıcısı Darren Starr’a da bu konuda bilgi verdiği de biliniyor. Aradan geçen yılların ardından Parker, bu kararı hakkında konuştu nedenlerini açıkladı:

“Darren Star’a çıplaklık konusunda kendimi rahat hissetmediğimi söyledim. Bu bir ahlak meselesi değildi, eğer başka biri bunu yaparken rahat hissediyorsa, ona hayranlık duyuyordum. Ama çıplak olmak konusunda kendimi hiç rahat hissetmedim. Utangaçtım.” Star da Parker’ın çekincelerine ve kararına saygı duymuş, herhangi bir baskı yapmamış.

58 yaşındaki oyuncu, ayrıca senarist Star’ın Carrie’yi kendisini düşünerek yazdığını ancak dizinin bir noktasında çıplak sahnelerinin olma olasılığından endişelendiğini de söyledi.

Sarah Jessica Parker sürpriz dönüş hakkında konuştu: Catrall’ın dönmesi çok heyecan verici