17 yıllık 'Arka Sokaklar' dizisinin yıldızı Zafer Ergin önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Fotoğrafları sosyal medyaya düştüğünde görenler bir kez daha gözlerine inanamadı! 81 yaşındaki oyuncu 50'lerinde gösteriyordu. Kendisine sırrını, ne yiyip içtiğini sorduk.

Kimse inanmıyor ama tiyatro, sinema ve TV oyuncusu Zafer Ergin aslında 81 yaşında. Görenler Ergin’i 50’lerinde sanıyor, çünkü fit bir vücuda sahip, belli ki sadece kilosuna dikkat etmiyor, düzenli olarak spor da yapıyor.

Biz de Zafer Ergin’e böyle görünmesinin ve hayatının sırlarını sorduk.

Böyle kalabilmek için ne yiyip içiyorsunuz?

Sağlıklı her şeyi yerim, ama ölçüsünde. Kahvaltım; kepekli ekmek, 2 yumurta, beyaz peynir, bal, tereyağ, zeytin, domates ve şekersiz çay. İki öğün besleniyorum. Erken bir akşam yemeğiyle günü tamamlarım. Az sebze ve protein. Fazla yemek yemeyi sevmem. Şu an istediğim kilodayım; 81. Ama korumaya özen gösteriyorum. Disiplinliyim.

Vitamin veya takviye alıyor musunuz?

Balık yağını düzenli kullanıyorum. Rutin sağlık kontrolümden sonra doktorun önerdiği vitaminleri (A, C ve D) belirli aralıklarla alırım.

Sporla aranız nasıl?

Çok çok iyi. Yıllarca boks, halter yaptım ve basketbol oynadım. Son 3 yıldır yürüyor ve yüzüyorum. Ama vücuduma, cildime iyi bakarım. Tiyatroda yıllarca ağır makyajlar yaptık. Cildimi temizleyip nemlendirmeyi hiç ihmal etmem. Uykuma da özen gösteririm.

Peki sırrınız nedir?

Kendimi bildim bileli hep düzenli ve disiplinli yaşarım. Sallapati bir hayatı hiç sevmem. Çalışmayı, hem de tempolu çalışmayı hiç bırakmadım. Bu da beni hep zinde tuttu. ‘Arka Sokaklar’ı 17 yıldır çekiyoruz. Set haftanın dört ya da altı günü. Hiç şikayet etmem. Ayda iki kez de Almanya-Köln’e gidip bir akademide oyunculuk dersi veriyorum. Gençlere tavsiyem; çalışmayı ve yüksek tempoyu hiç bırakmasınlar.

Genetik bir mucize olabilir misiniz?

Teyzem ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ. Geçen ay 109 yaşına girdi. Genlerim iyidir. Ailemizde herkes uzun yaşar, genç görünürler.

109 yaşındaki ünlü teyzesi Muazzez İlmiye Çığ da böyle söylemişti: “Perhiz yapmayın, obur da olmayın” 

Muazzez İlmiye Çığ

Zafer Ergin’in teyzesi Muazzez İlmiye Çığ, Türkiye’nin ilk sümeroloğu. 20’ye yakın kitabı var. 109 yaşında üretmeye devam eden Muazzez Hanım uzun yaşamının sırrını şöyle anlatmıştı: “Hep iyiyi düşünün. Kin tutmayın. Kendiniz olun. Ölçülü yaşayın. Perhiz yapmayın, ama obur da olmayın. Bol su için, bol yoğurt yiyin. Gerisi de genetik.”

Beren Saat Almanya’da sakatlandı: O kaza nasıl oldu?

Beren Saat ile Kenan Doğulu bir süre önce gittikleri yurtdışı gezisinde talihsizlik yaşamıştı. İstanbul’a tekerlekli sandalye ile dönen Saat önceki gün de koltuk değnekleriyle görüntülendi. İşte kazanın nedeni.

📌 Beren Saat yıllardır hayalini kurduğu, 2 yıldır da şarkı sözlerini yazdığı 10 parçalık İngilizce elektronik albümünü tamamladı. Kenan Doğulu eşi için şarkıların alt yapılarını hazırladı. Stüdyo kayıtlarını yaptı. Çekilecek klipten verilecek konserlere ve tanıtıma kadar tüm stratejileri belirledi. Sıra geldi 4 Avrupa ülkesindeki bağlantılara.

📌 Çift bunun için Almanya’yı da kapsayan bir tura çıktı. Kenan Doğulu hem albümü bitirmenin hem de evlilik yıldönümü kutlaması için baş başa geçirecekleri sürpriz bir kutlama organize etti. Beren Saat o gün yolda yürürken takılıp düştü ve ayak bileğini burktu. Oyuncu, 13 yıl önce de ‘Aşk-ı Memnu’nun finalinde bileğini aynı yerden incitmişti. Kenan Doğulu “Güzel eşime nazar değiyor” diyor.

Beren Saat’in yıllardır hayalini kurduğu albüm tamamlandı