1970'lerin ikonik pop grubu ABBA Eurovision Şarkı Yarışması zaferinin 50'nci yıl dönümünü bir açıklama yaparak kutladı: "Yalnızca bir değil, birden fazla nesillere ulaştık."

Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog ve Anni-Frid Lyngstad’dan oluşan 1970’lerin ikonik pop grubu ABBA ‘Waterloo’ adlı şarkılarıyla Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olduğunda takvimler 1974’ü gösteriyordu. ABBA 1982’de dağıldı ancak bugün şarkıları ve çok satan albümleriyle hala en çok dinlenen gruplardan biri.

Eurovision tarihin en unutulmaz gruplarından ABBA İngiltere’nin Brighton kentinde yıllar önce elde ettikleri Eurovision Şarkı Yarışması zaferinin 50’nci yıl dönümünü bir açıklamayla kutladı.

‘Dancing Queen’ (1976), ‘Gimme! Gimme! Gimme!’ (1979) ve ‘Super Trouper’ (1976) gibi hit şarkılar çıkaran grubun kutlama mesajı şöyle:

“Bizi ilk kez 1974 Eurovision finalinde gören milyonlarca kişinin müziğimizi bir değil birden fazla nesile aktardığını düşünmek biraz baş döndürücü ve mahcup edici. Londra’daki Abba Voyage’ı (sanal konser rezidansı) her ziyaret ettiğimizde bunun kanıtını görüyoruz ve bu nedenle şarkılarımızın hala dünya çapında yankı uyandırdığını bilerek bu etkinliğin 50’nci yıl dönümünü kutlayabiliyoruz.

Dördümüzün sahne arkasında Avrupa’daki tüm jürilerin kararlarını beklediğimizden bu yana 50 yıl geçtiğini idrak etmek zor. Peki o gerilim dolu anlarda ya da Eurovision tarihinde çok az farkla elde ettiğimiz zaferin ardından yaşanan kaosta hayallerimiz nelerdi? Dört farklı hayal olduğuna şüphe yok ama ne kadar büyük olursa olsun gerçeklik onları aşmıştır, orası kesin!”

2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nın finali 11 Mayıs’ta İsveç’in Malmö kentinde yapılacak.

Eurovision’a katılacak ülkelerden Gazze için çağrı