Geçen yıl büyük ilgi gören Adalar'da Caz festivali bu yıl da müziği İstanbul'un sayfiye bölgelerine taşıyor. Yarın başlayacak festivalde kaçırmamanız gereken altı etkinliği sıraladık.

İstanbul’un gözdelerinden Prens Adaları bu yıl ikincisi düzenlenen Adalar’da Caz dört gün boyunca Elif Çağlar Jazz & Groove, İlhan Erşahin, İsmail Tunçbilek, Sarp Maden, Arto Tunçboyacıyan, What Da Funk, Alice Francis gibi yerli ve yabancı birbirinden özel caz müzisyenlerini ağırlayacak. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’nın yanı sıra Kadıköy, Kabataş ve Bostancı’daki Adalar vapur iskelelerinde gerçekleşecek etkinliklerde konserlerin yanı sıra söyleşi ve hem çocuklar, hem de yetişkinler için atölye çalışmaları yapılacak. Yarın başlayacak ve tüm etkinlikleri ücretsiz olan festival yoğun programıyla dikkat çekiyor.

Adalar iki haftadır İBB’nin kullanıma aldığı yeni elektrikli minibüslerle gündemde. İlçe sakinleri bölgenin dokusunu yansıtmadığı gerekçesiyle bu yeni minibüslere karşı çıkıyor. Adalıların minibüslerin kullanılmaması talebi İBB nezdinde henüz karşılık bulmuş değil. Bu konu gündemde yer bulmaya devam ederken İBB İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Adalar’da ikinci kez caz festivali düzenliyor. İlki geçen yıl yapılan festival bu yıl da binlerce müzikseveri ağırlayacak. Yarın başlayacak festivalde kaçırılmaması gereken altı etkinliği sıraladık.

İsmail Tunçbilek, 27 Haziran Perşembe, Büyükada Atatürk Meydanı

Türkiye’nin önde gelen bağlama ustalarından İsmail Tunçbilek Adalar’da Caz’ın açılış gününde sahnede. Saat 20.00’de Büyükada sahilindeki Atatürk Meydanı’nda konser verecek müzisyen kendine has tarzıyla geniş bir dinleyici kitlesi kazandı. Hüsnü Şenlendirici ve Aytaç Doğan ile kurdukları Taksim Trio grubuyla sadece Türkiye değil, Brezilya’dan Uzakdoğu’ya dünyanın dört bir yanında sahne alan Tunçbilek 2017 yılında ‘Menkıbe’ adını taşıyan albümünü yayınlamıştı.

Arto Tunçboyacıyan 1 To 3 , 28 Haziran Cuma, Büyükada Atatürk Meydanı

Adalar’da Caz’ın ikinci gününde Türkiye’den dünyaya açılan önemli bir müzisyen sahnede olacak. Müzik yaşamını ağırlıklı olarak yurtdışında sürdüren Arto Tunçboyacıyan yeni projesi ‘1 to 3’ ile cuma akşamı saat 20.20’da Büyükada Atatürk Meydanı’nda sahne alacak. Müzisyen son olarak 2019 yılında ‘Zeytuni Zor’ albümünü yayınlamıştı.

Çocuklar İçin Solo Jazz Atölyesi, 29 Haziran Cumartesi, Büyükada Taş Mektep

Adalar’da Caz festivalinin üçüncü günü özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İBB Miras tarafından restore edilip geçen yıl kapılarını ziyaretçilere açan Taş Mektep’te bir atölye var. Saat 14.30’daki program çocukların cazla tanışması için önemli bir fırsat.

Korhan Futacı, 29 Haziran Cumartesi, Burgazada Eski İskele Meydanı

Rotamızı Sait Faik’in adasına çeviriyoruz. Burgazada Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli saksafon virtüözlerinden birinin konserine ev sahipliği yapacak. Korhan Futacı saat 19.30’da sahne alacak. Solo çalışmalarının yanı sıra Sezen Aksu’dan Büyük Ev Ablukada’ya kadar pek çok müzisyenle işbirliği yapan Futacı son olarak 2022’de ‘Karmaşaya Aşina’ adını taşıyan albümünü yayınlamıştı.

Şenova Ülker Quartet 29 Haziran Cumartesi, Heybeliada Pazar Yeri

Müzikseverlerin cumartesi akşamı belli ki oldukça yoğun geçecek. Hatta mecburen bazı konserlere yetişemeyecekleri için akıllarında kalacak. Cumartesi akşamının bir diğer önemli konseri Heybeliada Pazar Yeri’nde. MFÖ ve Sezen Aksu ile defalarca ortak işlere imza atmış trompet virtüözü Şenova Ülker saat 20.30’da sahne alacak.

İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, 29 Haziran Cumartesi, Büyükada Atatürk Meydanı

Aynı günün akşamında Adalar’da Caz dünya çapında bir müzisyeni ağırlayacak. Saksafon virtüözü İlhan Erşahin dünyanın dört bir yanında müzikseverlerle buluşturduğu projesi İstanbul Sessions’ı bu kez Büyükada’ya getiriyor. 21.30’da başlayacak konserin mekânı Büyükada Atatürk Meydanı.

Baturay Yarkın Trio feat. Nağme Yarkın, 30 Haziran Pazar, Heybeliada Pazar Yeri

Adalar’da Caz’ın son günü Heybeliada’da Türk cazının önemli isimlerinden Baturay Yarkın ve Nağme Yarkın sahnede. Klasik kemençe sanatçısı Nağme Yarkın’ın enstrümanıyla Batuhan Yarkın Trio’nun sesleri Adalar’dan İstanbul semalarına yayılacak.

Belki sizin plastik şişeleriniz de döner dolaşır Coldplay plağı olur