1 Eylül'de ABD'de hayatını kaybeden Ahu Tuğba'nın naaşı bir türlü Türkiye'ye getirilemiyor. Kızı Anjelik Calvin yetkililerin hala ölüm raporu vermediğini söylüyor. İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği'ne göreyse sebep uçuş prosedürü.

1 Eylül de Miami de evinde yaşama veda eden oyuncu Ahu Tuğba’nın naaşı aradan neredeyse iki hafta geçmesine rağmen Türkiye’ye getirilemedi. Cenazenin bir türlü Türkiye’ye getirilememesi hakkında gazeteci Olcay Ünal Sert’e konuşan Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin; “Cenaze evine gittim. Annemi burada tutuyorlar. Müfettiş, yani sorumlu kişi tam bir iblis. Yüzüne de söyledim. Ne desek bir bahane buluyor, ‘Onun medikal geçmişi var’ diyor; inatla bedenine otopsi yapmıyor. Ofisten bu adam sorumlu. Lanet ve tam bir pislik, ne kadar yalvarsam da otopsi yapmıyor. Ben annem için ‘Benimle konuşup uyudu, Allah için otopsi istiyorum’ diyorum. Bu adam hâlâ ölüm raporu verecek! Cuma günü Amerikan pasaportu için randevu alındı. Allah’ın izniyle cenazesi buz gibi morgdan çıkarılıp toprağa verilecek. Bu şahıs Allah’sız. Yüzüne de iblis olduğunu söyledim. Allah büyüktür” dedi.

Gecikmenin nedeni ABD’deki uçuş prosedürü

Konuyla ilgili İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği tarafından yapılan açıklamada ise “Amerika’daki uçuş prosedürlerinden kaynaklı, cenaze töreni tarihi henüz belirlenmemiş olup, bu konuda duyuru daha sonra yapılacaktır. Bilgimiz dışında yapılan yanlış tarih bilgilendirme ve duyurulara itibar edilmemesi rica olunur. Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyor, bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. SİNEGED olarak, Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Ahu Tuğba’nın hatırasını daima yaşatacağımızı vurgulamak isteriz” denildi.

Filmlerin neşesi pek yok! Gerilim ve hüzne teslim