Dördüncü albümü 'Phoenix'i bu yılın başlarında yayınlayan alto saksafonın büyük beğeni toplayan ismi Lakecia Benjamin, Akbank Caz Festivali kapsamında bu akşam sahnede. İstiklal Caddesi'nin en özel mekânlarından tarihi Ses Tiyatrosu'ndaki konserde sanatçıya, müzisyen arkadaşları da eşlik edecek.

İstanbul’da sanat bir zamanlar tam manasıula kalbinin attığı yerde, İstiklal Caddesi’nde bu akşam özel bir buluşma gerçekleşecek. Akbank Caz Festivali kapsamında tarihi Ses Tiyatrosu bu akşam Lakecia Benjamin’i ağırlayacak. Her projesinde yüzünü başka manzaralara çevirmeyi alışkanlık edinen saksafon sanatçına sahnede piyanoda Zaccai Curtis, basta Ivan Taylor ve davulda da EJ Strickland eşlik edecek.

Çocukluk yıllarında latin ve salsa gibi estetiklerle haşır neşir olan Lakecia Benjamin, akıl hocası Gary Bartz’la çalışarak enstrüman tekniğini geliştirdi. Barack Obama’nın başkanlık kampanyasında enstrümanıyla neredeyse kent kent seyahat eden sanatçı, kariyeri boyunca Alicia Keys, Stevie Wonder, Macy Gray, The Roots ve Missy Elliot’ın da yer aldığı isimlerle aynı sahneyi paylaştı.

Lakecia Benjamin salgının yaralarını sarıyor

2021 yılında geçirdiği trafik kazasında çenesi kırılan Lakecia Benjamin, tedavi sürecinin ardından yeni albüm çalışmalarına başlamıştı. 2023 başlarında Whirlwind Recordings etiketiyle yayımlanan dördüncü stüdyo albümü ‘Phoenix’ ise şimdiden pek çok mecra tarafından yılın en iyileri arasında gösteriliyor. Wayne Shorter ve Angela Davis gibi isimlerin de katkı sunduğu albüm, ismini dünyanın COVID-19 sonrası yeniden ayaklanma çabasından alıyor.

Lakecia Benjamin’in dördüncü albümü ‘Phoenix’ her parçada modern cazı farklı nefeslerle buluşturan tematik bir kurguya sahip. Terry Lyne Carrington’ın prodüktör koltuğunda oturduğu albüm, geçmiş sesleriyle gününüz müziği arasında da bir köprü kuruyor. Cazın geleceğini şekillendiren besteci ve icracılardan biri olarak tanımlanan müzisyenin yeni albümündeki şarkılarını da seslendireceği Ses Tiyatrosu’ndaki konser pazartesi yorgunluğuna nokta koymak için ideal bir etkinlik.

Dikkat Dikkat! U2 yeni teklisi Atomic City’yi yayınladı