Kevin Spacey’e yıllar sonra ilk ödül. Hakkındaki cinsel taciz iddialarından geçen yıl aklanan ABD’li oyuncu sinema dünyasına geri dönmüştü. Yapımlarda yeniden rol almaya başlayan oyuncu son olarak da ‘Control’ adlı filmin başrolünde yer aldı. 64 yaşındaki oyuncu filmdeki performansıyla Folkestone Bağımsız Film Festivali’nde gerilim dalında En İyi Performans ödülünü kazandı. Film ayrıca En İyi Gerilim filmi ödülünü de aldı.

Davadan sonra ilk ödül

Londra’da geçen yıl basının büyük ilgi gösterdiği yargılama sonrası suçlarından aklanan Kevin Spacey ödülünü tam da aklanmasının üstünden bir yıl geçtikten sonra, 20 Temmuz’da alacak. 2017 yılında Anthony Rapp tarafından cinsel tacizle suçlanan yıldız oyuncu o sıralarda başrolünde yer aldığı Netflix yapımı ‘House of Cards’ dizisi kadrosundan çıkarılmıştı.

Temmuz 2023’te sonuçlanan yargılamada Kevin Spacey’nin aklanmasında Elton John’un tanıklığı önemli rol oynamıştı. Yargılanması sırasında sadece Hırvat yapımı bir dizide oynayabilen 64 yaşındaki oyuncu aklandıktan sonra Hollywood yapımlarında da yer bulmaya başladı.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı