Taylor Swift fenomeni Avrupa'ya sıçradı. Almanya'nın madenci kenti Gelsenkirchen'de konser verecek olan müzisyenin onuruna şehrin adı değiştirildi. 17-18-19 Temmuz tarihlerinde kentin adı Swiftkirchen olacak.

Almanya’nın maden zengini Ruhr havzasındaki Gelsenkirchen kenti üç günlüğüne ismini değiştiriyor. Bu değişikliğin sebebiyse Eras turnesi kapsamında kentte konser verecek olan Taylor Swift. İrlanda ve İngiltere’nin ardından Almanya’da da büyük ilgiyle karşılanan ABD’li müzisyen 17, 18 ve 19 Temmuz’da ülkenin kuzeybatısındaki Gelsenkirchen’de de sahne alacak. ABD’de yılın kişisi seçilmesinin yanında pek çok payeye sahip müzisyen, ülkesi dışında da bu turnesiyle birlikte büyük ilgi görmeye başladı.

Sıkı bir Taylor Swift dinleyicisi olan Aleshanee Westhoff, Swiftkirchen ismini Gelsenkirchen belediye başkanı Karin Welge’ye önermişti. Westhoff önerisinin yanı sıra birkaç hafta önce de bir imza kampanyası başlatmıştı.. Belediye başkanı Karin Welge, teklifi kabul eden bir mektupta gence “bu harika fikri” için teşekkür etti ve önerisini kabul etti.

Swiftkirchen tabelaları asılacak

Belediye başkanı Karin Welge’nin kararıyla kentin girişine Swiftkirchen tabelası asıldı. Karara göre önümüzdeki hafta Gelsenkirchen’in farklı yerlerinde de aynı tabelayı görmek mümkün olacak. Madenci şehri olan Gelsenkirchen normalde Almanya’nın en az ziyaret edilen şehirlerinden biri. Taylor Swift’in üç günlük konser programı nedeniyle şehrin ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor. ABD’li müzisyen Gelsenkirchen’deki üç günlük performansından sonra Amsterdam’da da üç gece sahne alacak.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı