İspanyol yönetmen Pedro Almodovar şu sıralar 'Yan Oda' filmiyle aldığı Altın Aslan ödülünün mutluluğunu yaşasa da aklı bir sonraki projesinde. Yönetmen kuşağının en büyük yıldızlarından Zendaya ve stilisti Law Roach hakkında bir film yapmak istiyor.

81. Venedik Film Festivali’nde büyük ödül Altın Aslan’ı ‘Yan Oda’ filmiyle kazanan Pedro Almodovar’ın anlatmak istediği yeni bir hikaye var. İspanyol yönetmen gözünü, kuşağının en başarılı oyuncularından Zendaya’da. Almodovar, kırmızı halıların ve ödül törenlerin prensesi olarak ün salan Zendaya ile stilisti Law Roach hakkında bir film yapmak istiyor.

Yönetmen Vanity Fair İspanya dergisine verdiği röportajda ikilinin çok özel bir ilişkileri olduğunu söyledi, tasarımcı Roach’ı övdü: “Bence muazzam yaratıcı bir işi var. Moda, Bu her şeyden önce yetenek gerektiren bir iş. Hakkında bir şeyler sorduğum herkes Roah ve Zendaya’nın birer diva olduğunu söylüyor. Onlar hakkında ‘Perde Açılıyor/All About Eve’ ve ‘Şeytan Marka Giyer/ The Devil Wears Prada’ arasında bir film yapmayı çok isterim.”

Zendaya ve Law Roach 2024 Met Gala’da.

Kendisini “imaj mimarı” olarak tanımlayan Law Roach, eşsiz bir kırmızı kırmızı halı stili geliştirdi ve genellikle arşiv referanslarından ilhamla yarattığı görünümlerle biliniyordu. Zendaya başta olmak üzere Megan Thee Stallion, Celine Dion gibi bir çok ismi giydiren stilist geçen sene emekli olduğunu şu sözlerle duyurmuştu: “Yıllardır beni ve kariyerimi destekleyen herkese teşekkür ederim. İmajında bana güvenen herkes, hepinize minnettarım. Bu iş sadece kıyafetle ilgili olsaydı hayatımın geri kalanında yapardım ama maalesef öyle değil! Politika, yalan ve yanlış anlatılar sonunda beni yakaladı! Siz kazandınız… Ben yokum!”

Ancak Roach hâlâ Zendaya ile çalışmaya devam ediyor. İkili 2011’den beri birlikte çalışıyor.

Altın Aslan ödüllü Pedro Almodovar: Bana en büyük dersi annem verdi