Adana'da 18-24 Eylül'de düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Belgesel Film Yarışması'nda finale kalan sekiz film belirlendi. Eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in serüveninin anlatıldığı 'Komünist Osman' belgeseli de seçkide.

18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin kapsamındaki Belgesel Film Yarışması’nda finale kalan sekiz eser belirlendi. 59 yapımın başvurduğu Belgesel Film Yarışması’nda seçici kurulun değerlendirmesi sonucu yer alacak filmler, yönetmen ve Altın Safran Film Festivali Belgesel Film Yarışması Danışmanı Dr. Musa Ak, yönetmen, yapımcı ve yazar Dr. Nafiseh Laleh, yönetmen, senarist Rena Lusin Bitmez’den oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlendi.

Yarışmada, yönetmen Ersin Erçin’in ‘Aladağ, Bir Yürek Yangını’,  Vahit Sarıtaş’ın ‘Flaneuse’, Tuba Deniz’in ‘Hayal Eyler Gönül Geçmiş Zaman’, Ömer Safa Umar’ın ‘Heartbeat of Tribal Galaxy’, Berfi Dicle Öğüt’ün ‘İki Nehir Arasında’, Gökmen Ulu’nun ‘Komünist Osman’, Kerem Soyyılmaz’ın ‘Rodakis’i Ararken’ ve İsmet Arasan’ın ‘Balkanların Türkçe Hafızası’ filmleri seyirciyle buluşacak. En İyi Belgesel Ödülünün 100 bin TL olduğu festivalde tüm yarışma kategorilerinde toplam 1 milyon 285 bin TL ödül dağıtılacak.

Cumhuriyetin 100. yılına özel program

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında özel bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan festival, seçkisiyle de iddialı. Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde büyük beğeni toplayan ve ödülle dönen son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’nin Türkiye prömiyeri de Altın Koza’da yapılacak. Festivalin Onur Ödülleri ise Perran Kutman ve Cihan Ünal’a takdim edilecek.

Altın Koza’da genç yönetmenlere gün doğdu: Ulusal Yarışma’daki 11 filmin altısı ilk film