Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Yarışması'nda görev yapacak jüri üyeleri açıklandı. Festival 5 Ekim'de başlayacak.

5 Ekim’de başlayacak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Kısa Film Yarışması’nın ve Ulusal Belgesel Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu. Ulusal Kısa Yarışması’nda yönetmen ve oyuncu Derya Durmaz, oyuncu Pınar Göktaş ve yönetmen Erdem Tepegöz yer alıyor. Ulusal Belgesel Yarışması’ysa jüri üyesi olarak yönetmen Jale İncekol, gazeteci ve televizyoncu Ahmet Yeşiltepe, yapımcı ve yönetmen Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu görev yapacak.

Altın Portakal’da jüri başkanı Ferzan Özpetek

Hatırlanacağı üzere Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nın jüri başkanlığını yönetmen Ferzan Özpetek üstlenmişti. Teamül gereği jürideki diğer üyeler bir seferde açıklanır. Ama anlaşılan bu yıl tek tek açıklama yapılacak. Çünkü festival Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda müzisyen Mercan Dede’nin görev alacağını açıkladı.

Bu arada festivale katılmak için film başvuruları için zaman kısa bir süre kaldı. Başvurular için son tarih 12 Ağustos. Festivalde toplam 5 milyon TL değerinde ödül verilecek. Ayrıca bu yıl düzenlenen festivalin 60. mı yoksa 61. mi olacağı konusundaki belirsizlik devam ediyor. Geçen yıl 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali ‘Kanun Hükmü’ belgeseline uygulanan sansür nedeniyle iptal edilmişti.

Sansürlenen Altın Portakal’ın perde arkası: ‘Turizm Bakanı aradı, CHP’li Belediye Başkanı filmi çıkardı’