Oyuncu Jennifer Aniston, bir kuşağı büyüten ‘Friends’ dizisini yeni jenerasyonun ‘fazla saldırgan’ bulmasından şikayetçi. Aniston, komedi yapmanın giderek zorlaştığını, artık bir bağnazla ilgili bile şaka yapılamadığını söylüyor.

Jennifer Aniston, televizyon tarihine damga vuran ‘Friends’ dizisiyle başladığı kariyeri sonrasında daha nice yapıma imza attı. Ancak o, Rachel Green olarak hafızalarda yer etmeye hep devam etti. Diziyle özdeşleşen Aniston, verdiği bir söyleşide yeni kuşaklara veryansında bulundu.

1994-2004 yılları arasında 10 yıl boyunca ekranlara gelen ‘Friends’e yeni kuşakların bakış açısını beğenmediğini anlatan Jennifer Aniston, gençlerin diziyi ‘saldırgan’ bulduğunu söyledi. Variety’ye konuşan Aniston, komedyenlerin artık hayatla dalga geçmelerine izin verilmediği için komedi alanında çalışmanın giderek zorlaştığını da sözlerine ekledi. 44 yaşındaki oyuncu, “Şimdi her şey daha zor. Çok dikkatli olmanız gerekiyor. Bu da komedyenler için işi gerçekten zorlaştırıyor. Çünkü komedinin güzelliği kendimizle dalga geçmemiz, hayatla dalga geçmemizdir” dedi.

Kendi dönemlerinde bu şekilde bir hassasiyetin olmadığını ifade eden Aniston “Geçmişte bir bağnaz hakkında şaka yapabilir ve gülebilirdiniz. Ama şimdi bunu yapmamıza izin verilmiyor” diyerek “woke culture”ı eleştirdi. 2010’lu yıllardan sonra ortaya çıkan akım hakkındaki tartışmalar son dönemde iyice alevlenmiş durumda. Chris Rock ve Dave Chappelle gibi komedyenler son zamanlarda “woke culture”dan mustarip.

Senaristten özeleştiri gelmişti

Jennifer Aniston’ın rol aldığı ‘Friends’e yönelik gelen en büyük eleştirilerden biri de çeşitlilik konusundaki eksikliği. Tüm oyuncuların beyaz olması ve eşcinselleri küçük düşüren ifadelerin kullanılması dizinin en çok eleştirildiği noktalar. Eleştirilere yanıt veren dizinin yapımcılarından Marta Kauffmann bu konuda suçluluk duyduğunu itiraf etmişti. Yaşadığı pişmanlık üzerine Kauffmann, Afrikalı ve Afro-Amerikan öğrencilerin üniversite eğitimi için dört milyon dolar bağışta bulunmuştu.

Oscar’lı yönetmen Ron Howard’dan ‘kız babası’ itirafı: Kızımı sahnede çıplak görmek beni sarstı