34. Ankara Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı. Yönetmen Derviş Zaim'in Ulusal Yarışma'nın jüri başkanlığını üstleniyor. Jüride Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, oyuncu Murat Kılıç ve Selin Yeninci yer alıyor. Festival 2 Kasım'da başlayacak.

Ankara’nın en önemli sanat buluşmaları arasında yer alan Dünya Kitle İletişim Vakfı’nın düzenlediği Ankara Film Festivali’ne geri sayım başladı. Festival seçkisinin ve Onur Ödülleri’nin açıklanmasının ardından festival jürisi de duyuruldu.

Bu sene 34. yaşını kutlayacak festivalin ulusal, belgesel, kısa, proje geliştirme ve SİYAD jürileri açıklandı. Ulusal Yarışma’nın jüri başkanı yönetmen Derviş Zaim. Jüri üyeleri ise yazar Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, oyuncu Murat Kılıç ve Selin Yeninci.

Ulusal yarışmada yedi film yarışacak

2023 yılında hem ulusal hem de uluslararası festivallerden ödülle dönen ve Türkiye prömiyerini Ankara Film Festivali’nde yapacak filmlerden oluşan seçkide dikkat çeken yapımlar yer alıyor. Ulusal Yarışma jürisi, Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alacak yedi filmi değerlendirecek. Bu bölümde Melisa Önel’in ‘Aniden’, Umut Evirgen’in ‘Annesinin Kuzusu’, Fikret Reyhan’ın ‘Cam Perde’, Tunahan Kurt’un ‘Karganın Uykusu’, Ayşe Polat’ın ‘Kör Noktada’, Umut Subaşı’nın ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’ ve Filiz Kuka’nın ‘Yüzleşme’ filmleri yarışacak.

SİYAD En İyi Film Ödülü verecek

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan bir filme SİYAD En İyi Film Ödülü verecek. Bu yılın SİYAD jürisinde Ali Ercivan, Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak yer alıyor. Ulusal Belgesel yarışmasında yer alan filmleri ise yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aslı Akdağ ve görüntü yönetmeni Mustafa Ünlü’den oluşan jüri değerlendirecek.

Yönetmen ve senarist Hakan Ünal, yönetmen İlker Savaşkurt ve oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu ise Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yarışacak filmleri ödüllendirecek. İlk ya da ikinci filmini çekecek olan yönetmenlerin ulusal uzun kurmaca projeleriyle yarıştığı Proje Geliştirme Desteği jürisinde ise yönetmen Mehmet Bahadır Er ile Ali Bayraktar ve yapımcı Vildan Erşen yer alıyor.

34. Ankara Film Festivali Onur Ödülleri 2 Kasım’da gerçekleşecek açılış töreninde takdim edilecek.

Onur Ödülleri belli olmuştu

34. Ankara Film Festivali’nde Nur Sürer Aziz Nesin Emek Ödülü, Mustafa Ayaz Sanat Çınarı Ödülü, Cahit Berkay Kitle İletişim Ödülü, Merve Dizdar ve Burak Çevik de Vakıf Özel Ödülü’ne değer görüldü. Sanatçılara ödülleri 2 Kasım’daki açılış töreninde verilecek.

En İyi Film Ödülü 100 bin TL

Yarışma ödülleri ise 10 Kasım’da gerçekleşecek bir törenle sahiplerine takdim edilecek. Ulusal Yarışma’da toplam 225 bin TL ödülün verileceği festivalde En İyi Uzun Film 100 bin TL, En İyi İlk Film 40 bin TL, En İyi Belgesel Film 30 bin TL, En İyi Kısa Film 15 bin TL, seçilen En iyi Proje 40 bin TL destek kazanacak. Festivalde bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için yapımcı Cemal Okan tarafından ilk kez Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü verilecek.

Ankara Film Festivali’nde de Kanun Hükmü krizi