34. Ankara Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü sinema tutkunu bir polis memuru olan Tunahan Kurt'un yönettiği 'Karganın Uykusu' kazandı. Yarışmada Osman Kavala'yı hedef alan 'Metamorfoz'da da rol alan Ahmet Varlı 'Kör Noktada'ki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 34. Ankara Film Festivali’nde ödüller dün akşam Büyülü Fener Sinemaları’nda düzenlenen kapanış töreninde sahiplerini buldu! Sunuculuğunu Ünsal Ünlü’nün yaptığı gecede Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü’nü sinema tutkunu bir polis olan Tunahan Kurt’un yönettiği ‘Karganın Uykusu’ kazandı.

Yarışmada En iyi Yönetmen Ödülü ‘Kör Noktada’ filmiyle Ayşe Polat’a, Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü ise Umut Subaşı’nın yönettiği ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’ filmine verildi.

‘Metamorfoz’da oynayan Ahmet Varlı’ya ödül

Fikret Reyhan’ın yönettiği ‘Cam Perde’ Jüri Özel Ödülü’ne değer görülürken En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, ‘Aniden’ filmiyle Defne Kayalar’a verildi. Osman Kavala’yı hedef alan ve itibar suikastı yapan ‘Metamorfoz’da rol alan Ahmet Varlı ise ‘Kör Noktada’ki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü yine ‘Kör Noktada’ filmindeki performansıyla Nihan Okutucu kazanırken En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne ‘Aniden’ filmindeki performansıyla Öner Erkan değer görüldü.

Ayrıca jüri, ‘Oyunculuk performanslarındaki bütünlük nedeni ile ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’ filminin dört oyuncusunun performanslarını dikkate değer görmüştür’ dedi.

‘Karganın Uykusu’ filmi Adana Altın Koza Film Festivali’nden de ödül almıştı.

SİYAD da ‘Karganın Uykusu’nu seçti

Sinema yazarları Ali Ercivan, Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak’tan oluşan SİYAD Jürisi ise SİYAD Ödülü’nü ‘Karganın Uykusu’na verdi. Jüri “Salondan çıktığımız andaki heyecanımıza sadık kalarak, arayan ve deneyen sineması sebebiyle SİYAD ödülünü Karganın Uykusu’na veriyoruz” dedi.

Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndaysa En İyi Belgesel jüri Fırat Özeler’in ‘Kavur’ belgeselini En İyi Belgesel seçti. Ulusal Kısa Film Yarışması En İyi Kısa Film Ödülü’nü ise Vehbi Bozdağ’ın ‘Kurbağalar’ filmi kazandı.

ÖDÜLLER

En İyi Film: ‘Karganın Uykusu’ (Tunahan Kurt)
Jüri Özel Ödülü: ‘Cam Perde’  (Fikret Reyhan)
Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü: ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’ (Umut Subaşı)
En İyi Yönetmen: ‘Ayşe Polat’ (Kör Noktada)
En İyi Kadın Oyuncu: Defne Kayalar ‘Aniden’
En İyi Erkek Oyuncu: Ahmet Varlı ‘Kör Noktada’
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Nihan Okutucu ‘Kör Noktada’
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Öner Erkan ‘Aniden’
Onat Kutlar En İyi Senaryo: Ayşe Polat ‘Kör Noktada’
En İyi Görüntü Yönetmeni: Patrick Orth ‘Kör Noktada’
En İyi Sanat Yönetmeni: Osman Özcan, Görkem Canbolat ‘Kör Noktada’
En İyi Özgün Müzik: Saki Çimen ‘Annesinin Kuzusu’
En İyi Kurgu: Serhad Mutlu, Jörg Volkmar ‘Kör Noktada’
SİYAD En İyi Film: ‘Karganın Uykusu’
En İyi Belgesel Film: ‘Kavur’ (Fırat Özeler)
En İyi Kısa Film: ‘Kurbağalar’ (Vehbi Bozdağ)
VEKAM Özel Ödülü: ‘Laf Aramızda Engürü Kahve’  (Özlem Mengilibörü ve Can Mengilibörü)

 

Mahkeme Robert De Niro’yu cinsel ayrımcılıktan akladı, şirketini tazminata mahkum etti