Hatay'ın Türkiye'ye katılışının 85'inci yıldönümü etkinliklerinde Antakya Medeniyetler Korosu kentte bir konser verdi. 6 Şubat depremlerinde üyelerini kaybeden koro yaralarını konserlerle sarmaya devam ediyor.

Hatay’ın Türkiye’ye katılışının 85. yıl dönümü nedeniyle Antakya Medeniyetler Korosu EXPO Antakya Amfi Alanı’nda konser verdi. Konsere çok sayıda vatandaş katıldı. Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen konserde Yılmaz Özfırat şefliğindeki koro dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Konserde Hatay Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu Yeniden Doğuş Korosu da şarkılar seslendirdi. Konserden sonra izleyenler sanatçıları ayakta alkışladı.

Hatırlanacağı üzere Aydın Doğan Vakfı tarafından kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında ulusal ve uluslararası başarıya ulaşmış kişi ya da kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü geçen yıl Hatay’dan tüm dünyaya barış mesajları veren Antakya Medeniyetler Korosu’na verilmişti.

Koro yaralarını sarmaya çalışıyor

6 Şubat’taki depremde yedi üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu yaralarını sarmaya çalışıyor. 200 kişilik koronun geride kalan üyeleri de depremzedelere kapılarını açan Türkiye’nin farklı illerinde yaşamaya başladı. 2008 yılında kurulan koronun şefi Yılmaz Özfırat ve teknik koordinatörü Bedirhan Gök koroyu yeniden bir araya getirerek Türkiye’nin medeniyetler zenginliğini yeniden dünyaya anlatmayı ve depremde hayatını kaybeden yedi sanatçının anısını müzikle yaşatmayı hedefliyor.

Massive Attack’ın İstanbul konserinde gündem Filistin’di